Deniz suyunu dakikalar içinde içilebilir hale getiren teknoloji geliştirildi

Deniz suyu filtreleme cihazı
Deniz suyu filtreleme cihazı

Koreli mühendisler tarafından dakikalar içerisinde deniz suyunu içilebilir hale getiren bir teknoloji geliştirildi. Geliştirilen filtre sayesinde deniz suyundaki tuz oranı %99,9 azaltılıyor ve içilebilir hale geliyor. Bilim insanları bu teknolojinin dünyadaki susuzluğu bitirebileceğini belirtiyor.

Kore Sivil Mühendislik ve Üretim Teknolojileri (KICT) su arıtma sistemlerinde kullanılmak üzere yüksek performanslı nanofiber bir filtre geliştirdi. Bu filtre, standart su arıtma aygıtlarına takılabiliyor ve suyu %99,9 oranında tuzdan arındırabiliyor. Aynı zamanda bu filtre, aralıksız kullanımda 1 ay dayanabiliyor.

Filtreyi üreten grubun başındaki Dr Yunchul Woo, bu filtrenin üretimi için “elektro-döndürme” ismi verilen alternatif bir nano-teknoloji kullandıklarını açıkladı. Ayrıyeten bu filtrede kullanılan özel malzemeler ve filtrenin yapısı itibariyle, içine özel bir 3 boyutlu zar yerleştirildi ve bu sayede tuzun filtrelenmesi kolaylaştırıldı.

Şayet bu filtreler onay alır ve etkin kullanıma geçerse dünyanın birçok yerindeki su sıkıntıları giderilebilir ve insanlara pak içilebilir su sağlanabilir. Tabi ki bu durumun gerçekleşmesi için bu filtrenin birçok kurum ve kuruluştan onay alması lazım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >