Denize girenlerin vücudunda kızarıklık oluştu: 32 kişi hastaneye kaldırıldı

Sağlık ekiplerinin araştırması sürüyor
Sağlık ekiplerinin araştırması sürüyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde denize giren bazı kişiler, vücutlarında kızarıklık ve kaşınma gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. 32 kişi tedavi altına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı. Kaşınmanın nedenini belirlemek için deniz suyundan numune alınacağı belirtilirken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Sakarya Karasu sahilinde denize girenlerin vücutlarında kaşıntılar başladı. Bir süre sonra bazı kişilerin vücutlarında kaşınmaya bağlı kızarıklar oluştu.

32 kişi hastanede tedavi altına alındı

Haber verilmesi üzerine sahile gelen 112 Acil ekipleri, bazı kişileri hastaneye götürürken, bazıları da kendi araçlarıyla hastaneye gitti. 32 kişi aynı şikayetlerle Karasu Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Sahil girişlere kapatıldı

Sağlık ekiplerinin görüş belirtmesi üzerine saat 18.10 sıralarında tedbir amacıyla cankurtaranlar denize girilmesine izin vermedi. İlerleyen saatlerde yeniden denize girilmesine izin verildi.

Kaşınmanın nedenini belirlemek için deniz suyundan numune alınacağı belirtilirken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Hastaneye gidenler tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kaşıntının nedeni deniz anası

Bölgedeki deniz suyundan alınan numune temiz çıktı, kaşınmanın son iki gündür oluşan deniz anasından kaynaklandığı belirlendi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >