Depresyon tanısı konulan Gamze Gazeteci 6 dil öğrendi

Gamze Gazeteci
Gamze Gazeteci

2011 yılında depresyon tanısı konulan Gamze Gazeteci, kendi kendine 6 dil öğrendi.

İzmit’te yaşayan Gamze Gazeteci’ye 2011 yılında depresyon tanısı konuldu. Turizm bölümünde okuduğu için yabancı dil bilmesi gerektiğini belirten ve depresyon tanısının ardından yıllarca evden dışarı çıkmadığını söyleyen Gazeteci, “Depresyona girdikten sonra yabancı dillere ilgim arttı. Kendi kendime 6 dil öğrendim" dedi.

İzmit'te ikamet eden Gamze Gazeteci’ye (29), 2011 yılında ‘depresyon’ tanısı konuldu. Bilecik Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü’nden mezun olan Gazeteci’nin hayatı, kendisine konulan depresyon tanısından sonra değişti.

Turizm bölümünde okuduğu için yabancı dil bilmesi gerektiğini belirten ve depresyon tanısının ardından yıllarca evden dışarı çıkmadığını söyleyen Gazeteci şunları kaydetti:

  • “Depresyona girdikten sonra yabancı dillere ilgim arttı. Kendi kendime 6 dil öğrendim. Yabancı dil kitaplarını kaynak olarak kullandım. İngilizce, Rusça, İspanyolca, Flemenkçe, İtalyanca’yı ileri seviyede, Korece’yi ise başlangıç seviyesinde konuşabiliyorum. Hedefim 20 dil. Depresyon seviyemde azalma yaşandı. Yeteneklerimi keşfettim. Şimdi öğrencilere özel ders veriyorum”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >