Depresyona girmek istemiyorsanız hemen spora başlayın

Spor yapanlarının depresyona girme ihtimalleri spor yapmayanlara oranla ciddi oranda yüksek.

İş, okul, trafik ve özel hayattaki sorunların harmanlanmasıyla birlikte kişilerin depresyona girme ihtimalleri de yükseliyor. Depresyondan kurtulmak içinse zorlu bir süreç insanları bekliyor. Depresyona girmemek için nasıl önlemler almak gerektiğini merak ediyorsanız, bu haber aklınızdaki sorulara yanıt verecek nitelikte.
Depresyon nedir?
Depresyon terim anlamıyla; uyaranlara karşı duyarlığın azalması, girişim gücünün ve kendine güvenin yiterek umutsuzluğun, karamsarlığın güçlenmesi biçiminde beliren ruhsal bozukluk.
Depresyon nedir? Depresyon terim anlamıyla; uyaranlara karşı duyarlığın azalması, girişim gücünün ve kendine güvenin yiterek umutsuzluğun, karamsarlığın güçlenmesi biçiminde beliren ruhsal bozukluk.
Neler yapmak gerekiyor?
Çağımızın en çok görülen hastalıklarından biri olan depresyondan kurtulmanın da elbette yolları var.
Neler yapmak gerekiyor? Çağımızın en çok görülen hastalıklarından biri olan depresyondan kurtulmanın da elbette yolları var.
Araştırma yapıldı
The New York Times Gazetesi; bir milyon yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
Araştırma yapıldı The New York Times Gazetesi; bir milyon yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
Şehir hayatından uzaklaşın
Araştırmada şehir merkezlerinden uzak yaşam sürenlerin ve hayatlarından egzersizi çıkarmayanların depresyona girme oranlarının çok düşük olduğunu ortaya koydu.
Şehir hayatından uzaklaşın Araştırmada şehir merkezlerinden uzak yaşam sürenlerin ve hayatlarından egzersizi çıkarmayanların depresyona girme oranlarının çok düşük olduğunu ortaya koydu.
Yüzde 25’lik oran
Egzersiz yapanların depresyona girme oranı ise yüzde yirmi beş olarak gösterildi.
Yüzde 25’lik oran Egzersiz yapanların depresyona girme oranı ise yüzde yirmi beş olarak gösterildi.
İlaçlar kadar etkili
Kuzey Karolina'da bulunan Duke Üniversitesi'nde yapılan bir diğer araştırmada ise egzersizin antidepresan ilaçlar kadar etkili olduğunun altı çizildi.
İlaçlar kadar etkili Kuzey Karolina'da bulunan Duke Üniversitesi'nde yapılan bir diğer araştırmada ise egzersizin antidepresan ilaçlar kadar etkili olduğunun altı çizildi.
Semptomları azaltır
Araştırmalar sporun klinik depresyon semptomlarını bile hafiflettiğini gösterdi.
Semptomları azaltır Araştırmalar sporun klinik depresyon semptomlarını bile hafiflettiğini gösterdi.
Güneşe bakmayı ihmal etmeyin
Depresyondan uzak durmak istiyorsanız; kendinize ait bir yaşamınızın olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gün içinde mevsim ne olursa olsun beş dakika bile olsa dışarı çıkın. Kendinize vakit ayırın; arkadaşlarınızla, ailenizle hoş vakitler geçirin. Özellikle kış aylarında eve kapanmayın. Hayatın ne kadar zor olduğu bilinen bir gerçek. Siz bunu düşünseniz de düşünmeseniz de her şey olacağına varır. Sağlık her şeyden daha kıymetlidir, o nedenle kaygılardan biraz olsun uzaklaşın.
Güneşe bakmayı ihmal etmeyin Depresyondan uzak durmak istiyorsanız; kendinize ait bir yaşamınızın olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gün içinde mevsim ne olursa olsun beş dakika bile olsa dışarı çıkın. Kendinize vakit ayırın; arkadaşlarınızla, ailenizle hoş vakitler geçirin. Özellikle kış aylarında eve kapanmayın. Hayatın ne kadar zor olduğu bilinen bir gerçek. Siz bunu düşünseniz de düşünmeseniz de her şey olacağına varır. Sağlık her şeyden daha kıymetlidir, o nedenle kaygılardan biraz olsun uzaklaşın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >