Devler ligi: Apple'ın 2020'de tanıtacağı ürün ve teknolojiler

Apple
Apple

Cupertino merkezli Apple, diğer tüm teknoloji devleri gibi 2020'de de oldukça iddialı.

Şirketin bu sene 5G destekli yeni iPhone'u duyurması, artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışması ve güncellediği yeni Mac'leri piyasaya çıkması bekleniyor. Ama dahası var...

Apple, son 10 yılda çok yol kat etti. Bundan 10 sene önce şirket, iPhone'un üçüncüversiyonunu piyasaya sürmüştü ve akıllı telefon kullanıcıları yakın zamanda bir şeyleri kesme, kopyalama ve yapıştırma yeteneği kazanmıştı. iPad henüz olgunlaşmamıştı ve Mac Pro'nun tasarımı bambaşkaydı.

Aradan geçen süreçte ise çok fazla şey değişti. Akıllı telefonlar herkesin günlük yaşamının bir parçası haline geldi. iPad tüm satış zorluklarını aştı ve Mac'ler yüksek fiyatlarına rağmen çok fazla tercih edilmeye başlandı.

Önümüzdeki 1 seneye baktığımızda ise diğer şirketlerde olduğu gibi Apple'da da somut detaylar az. Ancak yine de şirketin 2020'de duyuracağı birçok farklı ürün ve servis var gibi görünüyor.

Daha yüksek performanslı işlemci

ARM tabanlı bir Mac, 2020'de piyasaya sürülebilir mi?
ARM tabanlı bir Mac, 2020'de piyasaya sürülebilir mi?

Apple, bundan yıllar önce tüm Mac'leri çalıştıran Motorola 68000 işlemcisinden Intel işlemcilere geçtikten sonra önemli atılımlar gerçekleştirdi. Hatta Haziran 2005'te PowerPC'den Intel işlemcilere geçişini duyurdu. Bu aşamadan sonra performansla birlikte bilgisayarların yapabildiği hemen her şey arttı. 2020'de de bunun devam etmesi ve çok yüksek performanslı işlemcilerle donatılan bilgisayarların piyasaya çıkması bekleniyor.

5G'ye yönelik atılımlar

Bu sene tanıtılacak olan iPhone'larda 5G'nin destekleneceği belirtiliyor.
Bu sene tanıtılacak olan iPhone'larda 5G'nin destekleneceği belirtiliyor.

5G'ye yönelik geçit töreni başladı ve bu yıl da çok daha fazla şirketin 5G teknolojisi üzerinde durması bekleniyor. Son kullanıcıların özellikle operatör ve akıllı telefon üreticilerinin bu konuda çalışmalar yaptığını bilmesinde yarar var.

Bu yıl çıkacak yeni iPhone'da 5G desteğinin yer alması bekleniyor. Qualcommile yapılan 6 yıllık anlaşmada pratik olarak bu garanti ediliyor.

Artırılmış gerçeklik

Bir diğer madde artırılmış gerçeklik. Apple'ın artırılmış gerçeklik konusundaki yatırımları artmaya devam ediyor. Bununla birlikte ortaya çıkacak somut ürün de fazlasıyla merak ediliyor. Bu sene olmasa bile Apple'ın da eninde sonunda HTC ya da Oculus gibi isimlerin yaptığı gibi somut ürünleri sahneye çıkaracağı tahmin ediliyor.

Diğer detaylar

Apple'ın 2020'de duyuracağı çok fazla şey var. Bunlardan biri de 13 inç'lik MacBook Pro'nun yükseltmesi. Bu bilgisayar güncelleme sonunda 16 inç'lik kardeşiyle aynı klavyeye sahip olacak. Yeni nesil Apple TV+ serisinin duyurulması ve yeni iPhone'ların satışa çıkması ve çok daha fazlası bu yıl son kullanıcıları bekliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >