Devlet desteğiyle yeşeren toprakların örnek çiftçisi M. Nuri Genç

Şırnak'lı çiftçi Genç, devletten aldığı destekler ile 6 bin dönümlük arazisinde 50 çeşit ürün yetiştirmeyi başardı.

Anadolu Ajansı'ndan Ekrem Payan ve Mehmet Salih Baştuğ'un haberine göre 44 yaşındaki M. Nuri Genç, devletten aldığı desteklerle 6 bin dönümlük arazisinde 50 çeşit ürün yetiştirerek diğer çiftçilere örnek oluyor.

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kurtuluş köyünde çiftçilik yapan Genç, arazisinden 2 kilometre uzakta 300 metrelik sondajla çıkardığı suyu sulama sistemi kurarak ürünlerine ulaştırdı.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin verdiği tarımsal desteklerle birçok ürün yetiştirdiklerini belirterek, çiftçilere verilen desteğin ileride bölgenin ekonomisi ve kalkınmasında büyük rol oynayacağını söyledi. 80 dönümlük alanda 13 farklı meyve yetiştirdiğini anlatan Genç, bunu sadece deneme ve misafir ikramları için kullandığını bildirdi.

Arazisinde, meyve çeşitleri ile yaklaşık 50 çeşit ürünün ekimini 6 bin dönümlük alana yaydıklarını kaydeden Genç, basit bir damlama sistemiyle çiftçilere örnek teşkil edecek bağ ve bahçeye sahip olduğunu belirtti.

Üretim yapmak ve ektiğiyle para kazanmak isteyen çiftçilerin, yetiştirdiği ürünleri yerinde gördüğünü ifade eden Genç, arazisinde 50 dönüm yetişkin bağ, 20 dönüm yetişkin fıstık ağacı, 350 dönümde 2-3 yaşlarında fıstık ağacı ve 5 bin zeytin ağacı bulunduğunu vurguladı.

Zeytin ve fıstığın katma değeri yüksek ürünler olduğunu kaydeden Genç, zeytinlerden geçen yıl 500 kilogram yağ elde ettiklerini anlattı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >