Dikkat çeken iddia: Putin'i zehirleyip yerine eski ajanı getirecekler

Rus oligarkların Putin'i zehirleyip yerine eski ajanı getirecekleri iddia edildi
Rus oligarkların Putin'i zehirleyip yerine eski ajanı getirecekleri iddia edildi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birçok ülke Rus oligarklara karşı yaptırım kararlarını uyguladı. Bu nedenle Rus toplumunda yer alan birçok oligark ailenin Putin'i görevden almak için planlar yaptığı belirtildi. Rus oligarkların Putin'den kurtulmak için zehirleme yoluna gidebilecekleri iddia edildi. Putin'den sonraki dönemde ise eski bir KGB ajanı olan Alexander Bortnikov'un düşünüldüğü ifade edildi.

Rus toplumunun üst kesimlerinde yer alan birçok ailenin Putin'i görevden almak için planlar yaptığı iddia edildi. İngiliz medyasında çıkan haberlere göre Putin'den sonraki dönemde düşünülen isim ise eski bir KGB ajanı olan Alexander Bortnikov.

Putin için komplo teorileri ortaya atıldı

Mirror, haberini Ukrayna istihbarat servisine dayandırırken Putin için komplo teorileri olduğunu belirtti. Buna göre Rus oligarklar Putin'den kurtulmak için zehirleme yoluna gidebilir.

"Batı ile ekonomik bağlar kurmak istiyor"

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Putin'in yerine eski bir ajan olan Alexander Bortnikov'un seçilmesinin nedeni Rusya'nın Batı ile tekrar ekonomik bağları kurmak istemesi. 70 yaşındaki Alexander Bortnikov uzun zamandır Putin'in en yakın yardımcılarından biri.

Eski KGB ajanı Alexander Bortnikov
Eski KGB ajanı Alexander Bortnikov

KGB ajanı olarak görev yaptı

Alexander Bortnikov da tıpkı Putin gibi kariyerinin ilk yıllarını Doğu Almanya'da bir KGB ajanı olarak geçirdi. Alexander Litvinenko'nun zehirlenmesinde de Bortnikov'un parmağının olduğu iddia edilmişti.

Oğlu da yaptırım listesinde yer alıyor

Bortnikov'un oğlu Denis de Batı tarafından uluslararası yaptırım listesine alındı. Denis Bortnikov, devlet tarafından işletilen VTB'nin yönetim kurulunda yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >