DİSK ısrarından vazgeçti: İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının adresi belli oldu

disk taksim
disk taksim

1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacaklarını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası 1 Mayıs ile ilgili aldıkları ortak karar açıklandı.

Taksim talebinden vazgeçen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ı Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlayacaklarını açıkladı.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: 1 Mayıs'ta Tandoğan'dayız
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrarlı olunmamalı. 1 Mayıs için güvenlik öncelikli konudur. 1 Mayıs'ı Ankara'da Tandoğan'da kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: 1 Mayıs'ta Tandoğan'dayız Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrarlı olunmamalı. 1 Mayıs için güvenlik öncelikli konudur. 1 Mayıs'ı Ankara'da Tandoğan'da kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK, Tabipler Birliği ve Mimarlar Odası başkanları ile buluşmuştu.

                                    2.5 saatlik görüşmede DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı dahil olmak üzere huzurlu bir şekilde kutlanması talebini Bakan Soylu'ya iletti. Beko, bu yılki 1 Mayıs'ın, 1977'deki olayların 40. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu sebeple Taksim'de kutlanılması gerektiğini belirtti ancak, Bakan Soylu bu talebe sıcak bakmadı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK, Tabipler Birliği ve Mimarlar Odası başkanları ile buluşmuştu. 2.5 saatlik görüşmede DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı dahil olmak üzere huzurlu bir şekilde kutlanması talebini Bakan Soylu'ya iletti. Beko, bu yılki 1 Mayıs'ın, 1977'deki olayların 40. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu sebeple Taksim'de kutlanılması gerektiğini belirtti ancak, Bakan Soylu bu talebe sıcak bakmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >