Disney karakterlerini barok sanatıyla buluşturan tasarımlar

Disney karakterleri, resim sanatının öncü akımı barok ile buluşursa
Disney karakterleri, resim sanatının öncü akımı barok ile buluşursa

Barok sanatının ışıkların etkisi altında kalan çizimlerini, masallarını okuyarak büyüdüğümüz Disney karakterleriyle birlikte düşünmek ister misiniz? Bu içeriğimiz içerisinde yer alan eserler, size bu olanağı sunuyor.

Sanat dediğimiz iki ucu açık bir kavramdır. Çizgi film de bir sanat kabul edilir, resim de... Hatta resmin içerisinde yer alan akımlar da...

Bu akımlardan biri de barok sanatı... Işık ve gölge üzerine kurulu bu akımın Disney karakterleriyle buluştuğunu bir düşünseniz nasıl olur?

Merak etmeyin sizden önce düşünen birileri var. Amerikalı sanatçı Heather Theurer... Kimileri için 'Rönesans' akımını temsil eden çalışmalarıyla herkesi etkisini alıyor.

Külkedisi Cinderella
Ayakkabısının tekini düşürüp hayatının aşkıyla sonsuz bir mutluluğa ulaşan Cinderella'nın yüzündeki o ışık etkisini görmemek mümkün mü?
Külkedisi Cinderella Ayakkabısının tekini düşürüp hayatının aşkıyla sonsuz bir mutluluğa ulaşan Cinderella'nın yüzündeki o ışık etkisini görmemek mümkün mü?
Tiana
Hayatının aşkını bir kurbağa olarak tanıyan Prenses Tiana ve öyküsü, müzikal tadında buluşmuştu izleyicisiyle. Peki sizce eserdeki Tiana ne düşünüyor olabilir?
Tiana Hayatının aşkını bir kurbağa olarak tanıyan Prenses Tiana ve öyküsü, müzikal tadında buluşmuştu izleyicisiyle. Peki sizce eserdeki Tiana ne düşünüyor olabilir?
Alice
Harikalar Diyarı'nın as kızı Alice'nin kafası biraz karışık sanırım. Bulunduğu ortam ve ışık uyumu da bunu yansıtıyor gibi.
Alice Harikalar Diyarı'nın as kızı Alice'nin kafası biraz karışık sanırım. Bulunduğu ortam ve ışık uyumu da bunu yansıtıyor gibi.
Mulan
Asya hikayelerini Disney ile buluşturan Mulan'da da gölge etkisini görüyoruz. Işık ise kılıcına doğru yansıtılmış durumda.
Mulan Asya hikayelerini Disney ile buluşturan Mulan'da da gölge etkisini görüyoruz. Işık ise kılıcına doğru yansıtılmış durumda.
Merida
Savaşçı kızımız Merida, kızıl saçlarına yansıtılan dolgu ışıkla daha asi ve keskin bir bakışı yakalamış.
Merida Savaşçı kızımız Merida, kızıl saçlarına yansıtılan dolgu ışıkla daha asi ve keskin bir bakışı yakalamış.
Lilo ve Stitch
Çocukların en sevdiği Disney karakterlerden biri olan Lilo ve onun pek sevgili arkadaşı Stitch, çiçeklerin arasında oldukça masum duruyorlar.
Lilo ve Stitch Çocukların en sevdiği Disney karakterlerden biri olan Lilo ve onun pek sevgili arkadaşı Stitch, çiçeklerin arasında oldukça masum duruyorlar.
Belle
Uyuyan Güzel masalının prensesi Belle de, zarif kıyafetiyle Tiana'nın kaderini yaşıyor gibi duruyor.
Belle Uyuyan Güzel masalının prensesi Belle de, zarif kıyafetiyle Tiana'nın kaderini yaşıyor gibi duruyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >