Disney+ Türkiye'ye ne zaman geliyor?

Disney+ yayına girmeye hazır.
Disney+ yayına girmeye hazır.

● Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketi olarak kabul edilen Disney'ın hangi ülkelerde ne zaman yayınlanacağı belli oldu.

● Firma yeni hizmetinin ilk olarak hangi ülkelerde olacağına dair bir harita paylaştı.

● Buna göre Türkiye'nin biraz daha beklemesi gerekecek.

● Çünkü Disney 2020 yılından önce Türkiye'de hizmet vermeye başlamayacak.

Dijital yayıncılık denilince günümüzde ilk akla gelen Netflix olmaya başladı.

Dünya üzerinde en fazla aboneye sahip olan Netflix'in tahtı sallanmaya başladı bile. Disney, Disney + ile yeni bir döneme girdiğini açıkladı. Firma bu açıklamayla kalmadı Netflix'te yayınlanan içeriklerinin haklarını yeniden kendi üzerine aldı.

Özellikle Marvel yapımlarının yayın ve yapım haklarının Netflix'ten alınmasıyla birlikte iki şirket arasında rekabet başladı.

Disney+ yayına girmeye hazır

Firma yetkilileri Disney +'ın hangi ülkelerde yayına gireceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Disney+ hizmeti ilk olarak Hollanda, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yayın hayatına başlayacak. Bu ülkelerdeki yayına başlama tarihleri ise şöyle:

  1. Hollanda - 12 Eylül - 12 kasım 2019
  2. ABD - 12 Kasım 2019
  3. Kanada - 12 Kasım 2019
  4. Avustralya - 19 Kasım 2019
  5. Yeni Zelanda - 19 Kasım 2019

Dünyanın geri kalanında ne zaman yayınlanacak?

Disney, ilk 5 ülkenin yayın tarihini açıkladı. Bu 5 ülke dışında diğer ülkeler için de bir yayın çizelgesi açıklandı. Bu çizelgeye göre Disney+, Kuzey Amerika’da gelecek yılın ilk çeyreğinde yayına geçecek.

Batı Avrupa ise 2020 ortalarına kadar bu hizmetten yararlanamayacak. Latin Amerika ve Doğu Avrupa ise Disney+ hizmetini kullanmaya 2021 yılının ilk yarısında başlayacak.

Asya ve Pasifik ülkeleri ise 2020 ve 2021 yılından önce hizmete kavuşamayacak.

Disney mi Netflix mi?

Disney ve Netflix karşı karşıya geldi. Netflix son zamanların yükselen yıldızıyken Disney hepimizin evine çok önceden girdi.

Netflix orijinal dizileri ile izlenme oranını artırmayı başardı. Stranger Things 64 milyon abone tarafından izlendi. İyi giden bir çizelgesi var. Üstelik Netflix Türkiye piyasasında da hatırı sayılı bir üne sahip.

Disney'in yeni hali nasıl olacak? Sevilecek mi? Bunların hepsi bir soru işareti ama platform Twitter üzerinden gövde gösterisi yapmaya başladı bile. Bünyesindeki filmleri tek ek paylaşan Disney, Netflix'in karşısında 1-0 öne geçti galiba!

Bu arada unutmadan Apple TV+ yolda

Dijital yayın platformundaki rekabet kızışmaya başladı. Biliyorsunuz, Apple Apple TV+ tanıttı. Üstelik tanıtmakla kalmadı 'Game of Thrones' kadar iddialı bir dizi hazırlığına bile başladı.

Yeni dizinin adı See. Jason Momoa’nın başrolünde oynadığı dizinin en az Game of Thrones kadar iyi olacağı iddia ediliyor. Netflix'in liderliği üstlendiği dijital pazara See dizisi ile yeni bir soluk getirme amacında olan Apple, 1 milyar doları gözden çıkardı bile.

Tavsiyemiz arkanıza yaslanın ve bu rekabete tanık olun!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >