Disney'den Netflix'e gözdağı: Yeni projelerini Twitter üzerinden duyurdu

Netflix, Disney
Netflix, Disney

Eğlence sektöründe dünyanın en büyük medya şirketi olarak kabul edilen Walt Disney, Netflix'e rakip olacak online dizi platformu Disney+'ı resmen duyurmasının ardından içerik havuzunda yer alacak yapımları Twitter üzerinden tek tek duyurdu. Birçok yeni projenin yer alacağı platformda yayınlanacak filmler arasında pek çok nostaljik film de bulunuyor.

Disney, dijitalyayıncılığın en bilinen ve en fazla kullanıcıya sahip platformu Netflix'in sektör üzerinde yer alan tekelini kırmaya hazırlanıyor.

Disney, Disney+ ile yeni bir döneme girdiğini resmen açıklamasının ardından daha öncesinde Netflix'te yayınlanan içeriklerinin haklarını yeniden kendi üzerine aldı. Özellikle Marvel yapımlarının yayın ve yapım haklarının Netflix'ten alınmasının ardından iki dev şirket arasında kıyasıya bir rekabetinfitili ateşlenmiş oldu.

Disney'in Twitter üzerinden gövde gösterisi yaptı

Etkileyici bir tanıtım performansı gösteren Disney, bugün büyük bir Twitter gönderi dizisi aracılığıyla yaklaşmakta olan yayın hizmeti Disney+'a gelen filmleri ve TV programlarını duyurdu.

1937'de Pamuk Prenses ve YediCüceler ile başlayan kronolojik sıraya göre dizilen tweetler, sadece Disney’in en iyi bilinen filmlerini değil, aynı zamanda klasikleri ve diğer az bilinen filmleri de ortaya koyuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >