Doğal gaz faturası nasıl düşürülür?

Arşiv
Arşiv

Pandemiyle birlikte bu kışı evlerinde geçirmek zorunda kalan tüketicilerin en büyük sorunu ısınama oldu. Özellikle yüksek faturalarla karşılaşıp verimli ısınamadığını gören tüketicilerin sorunlarının başında ise eski teknolojiye sahip standart petekler bulunuyor. Enover Enerji ve Isı Sist. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, bu kış doğal gaz faturalarında yüzde 30.5’e varan oranda ekonomik tasarruf sağlayacak adımları açıkladı.

Konutlarda verimli ve tasarruflu ısınmanın önünde çeşitli engeller bulunuyor. Bu engellerin başında da eski teknolojili standart petek kullanımının ve ısı kaybına neden olan faktörlerin yer aldığını belirten Dr. Malik Çağlar, daha düşük doğal gaz faturası için alınması gereken önlemleri sıraladı.

Doğal gaz faturalarını düşürecek adımlar

Tasarruflu, verimli ve en hızlı şekilde ısınmak için evlerde kazanılan ısının da kaybedilmemesi gerektiğini aktaran Çağlar, yüksek doğal gaz faturalarına son vermek isteyen tüketiciler için basit ve etkili önerilerde bulunuyor:

Kapı ve pencereleri izole edin

Evlerdeki ısı kaybının yüzde 25'i pencere ve kapılardan kaynaklanıyor. Kapı ve pencereleri yaptırırken izoleli malzeme tercih edilmeli, kapı ve pencere kenarlarındaki boşluklar, pencere süngeri ile kapatılmalı.

Evin ısı yalıtımının yapılmış olması gerekiyor
Evin ısı yalıtımının yapılmış olması gerekiyor

Isı yalıtımınızı yapın

Binaların dış cephe ısı yalıtımının yapılmamış olması kazanılan ısının kolay bir şekilde kaybolmasına neden olabiliyor. Doğal gaz faturalarını yükselten unsurlardan biri olan ısı yalıtımsız evler için dış cephe ısı yalıtımının yapılması gerekiyor.

Çift camlı pencereler kullanın

Pencereler kazanılan ısının erimesine ve yok olmasına neden oluyor. Çift camlı pencereler seçilerek ısı kaybı yüzde 50 oranında azaltılabilir ve yakılan doğal gazdan yüksek oranda tasarruf sağlanabilir.

Çift camlı pencerelerle ısı kaybı yüzde 50 engellenebilir
Çift camlı pencerelerle ısı kaybı yüzde 50 engellenebilir

Peteklerin önünü ve üzerini kapatmayın

Özellikle ısınan peteklerin önünün çeşitli eşyalarla kapatılması veya üzerinde kıyafetlerin kurutulması ısı kaybının yaşanmasındaki önemli etkenlerden görülüyor. Bu nedenle peteklerin önü eşya ile kapanmamalı ya da üzerinde kıyafetler kurutulmamalı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >