Doğum lekesi sanılan genetik özellik, hayatına mal oldu!

Doğum lekesi
Doğum lekesi

Doğum lekesi sanılan genetik özellik şoke etti!

Beş yıl önce dünyaya geldiğinde genetik olarak anormal doğan Dylan'ın durumunu, annesi fark etti. Vücudunun büyük bölümü siyah lekelerle kaplı olan bebeğin bu özelliğini doğum lekesi olarak yorumlasalar da, durum sanıldığı kadar sıradan değildi.

Vücudunun bir bölümü lekeyle kaplıydı

                                    
                                    
                                    
                                    Newsner'in haberine göre; bebeğe konulan konjenital melanositik nevüs tanısı nedeniyle bebeğin vücudunun % 80'i siyah lekelerle kaplıydı.
Vücudunun bir bölümü lekeyle kaplıydı Newsner'in haberine göre; bebeğe konulan konjenital melanositik nevüs tanısı nedeniyle bebeğin vücudunun % 80'i siyah lekelerle kaplıydı.
Aman dikkat!

                                    
                                    
                                    
                                    Doktorlar, Dylan'ın annesi Kara'ya oğlunun birkaç operasyon geçirmesi gerektiğini açıkladı.  'Konjenital melanositik nevüs' ile dünyaya gelen bebekler, büyüdüklerinde cilt kanseri olabiliyor. Bu nedenle, doktorlar doğum izlerine dikkat etmekte fayda olduğunu söylüyor.
Aman dikkat! Doktorlar, Dylan'ın annesi Kara'ya oğlunun birkaç operasyon geçirmesi gerektiğini açıkladı. 'Konjenital melanositik nevüs' ile dünyaya gelen bebekler, büyüdüklerinde cilt kanseri olabiliyor. Bu nedenle, doktorlar doğum izlerine dikkat etmekte fayda olduğunu söylüyor.
Operasyon geçirmesi gerekiyordu

                                    
                                    
                                    
                                    Dylan'ın sırtındaki leke, oldukça büyüktü ve cerrahlar tamamını almak istedi; ancak kolay bir operasyon olmayacaktı. Bebeğin vücudunun başka bir bölümünden alınan deri, sırtına nakledilecekti.
Operasyon geçirmesi gerekiyordu Dylan'ın sırtındaki leke, oldukça büyüktü ve cerrahlar tamamını almak istedi; ancak kolay bir operasyon olmayacaktı. Bebeğin vücudunun başka bir bölümünden alınan deri, sırtına nakledilecekti.
Bu hiç kolay dolmayacaktı!

                                    
                                    
                                    
                                    Vücuduna yapılan nakiller nedeniyle Dylan'ın cildinde şişlikler oluşmaya başladı. Şişlikler ne kadar büyük olursa o kadar iyiydi; ki böylelikle buradan alınan deri sırtına nakledilebilecekti. Annesi Kara, Telegraph'a “Tek ümidimiz lekelerin büyümemesi. Büyümesi halinde cilt kanseri olma riski varmış. Her 3-6 ayda bir operasyon geçiriyor” dedi. Kara, Telegraph'a “Hayatını daha iyi yaşayabilsin diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Oğlum her daim gülümsüyor ve beni çok mutlu ediyor. Hastanedeki doktor ve hemşireler de artık onu tanıyor. Hepsiyle çok iyi anlaşıyor” dedi.
Bu hiç kolay dolmayacaktı! Vücuduna yapılan nakiller nedeniyle Dylan'ın cildinde şişlikler oluşmaya başladı. Şişlikler ne kadar büyük olursa o kadar iyiydi; ki böylelikle buradan alınan deri sırtına nakledilebilecekti. Annesi Kara, Telegraph'a “Tek ümidimiz lekelerin büyümemesi. Büyümesi halinde cilt kanseri olma riski varmış. Her 3-6 ayda bir operasyon geçiriyor” dedi. Kara, Telegraph'a “Hayatını daha iyi yaşayabilsin diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Oğlum her daim gülümsüyor ve beni çok mutlu ediyor. Hastanedeki doktor ve hemşireler de artık onu tanıyor. Hepsiyle çok iyi anlaşıyor” dedi.
Tek destekçisi annesi...

                                    
                                    
                                    
                                    Dylan, diğer çocuklar gibi olmadığının da farkında; insanlar sık sık yolda durdurup ona hangi hastalığa sahip olduğunu soruyor. Geçirdiği 26 farklı operasyon ve nakil ile çocuğun sırtında doğum lekesinin yarısı alındı.  Kara, “Bir kez markete gittiğimizde marketin müdürü oradan ayrılmamızı söyledi. Bazı müşteriler oğlumu görünce üzülüyormuş. Gerçekten çok üzücüydü” açıklamasında bulundu. Buna rağmen, anne oğlunu hiçbir sosyal aktiviteden kısıtlamayıp ona destek olduğunu söylüyor.
Tek destekçisi annesi... Dylan, diğer çocuklar gibi olmadığının da farkında; insanlar sık sık yolda durdurup ona hangi hastalığa sahip olduğunu soruyor. Geçirdiği 26 farklı operasyon ve nakil ile çocuğun sırtında doğum lekesinin yarısı alındı. Kara, “Bir kez markete gittiğimizde marketin müdürü oradan ayrılmamızı söyledi. Bazı müşteriler oğlumu görünce üzülüyormuş. Gerçekten çok üzücüydü” açıklamasında bulundu. Buna rağmen, anne oğlunu hiçbir sosyal aktiviteden kısıtlamayıp ona destek olduğunu söylüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >