Doktor bulamayan belediye başkanı hafta sonu ölmeyi yasakladı

Fransa'nın La Gresle Belediyesi'nde belediye başkanı hafta sonu ölmeyi yasakladı
Fransa'nın La Gresle Belediyesi'nde belediye başkanı hafta sonu ölmeyi yasakladı

Fransa'da Lyon'un dışında bulunan küçük bir kırsal bölge olan La Gresle Belediyesi'nin başkanı, doktor sıkıntısı nedeniyle bölge halkına hafta sonu ve tatil günlerinde ölmeyi yasakladı.

Fransa'da Lyon'un dışında 850 kişinin yaşadığı ve doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlisi sıkıntısı çekilen kırsal bir bölge olan La Gresle Belediye Başkanı Isabelle Dugelet, yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle bölge sakinlerine cumartesi, pazar ve diğer tatil günlerinde evlerinde ölmeyi yasakladı.

"Hafta sonu doktor bulamayınca bu kuralı getirdim"

Bu ay başında, bir huzurevinde kalan bir kişinin ölümünün ardından resmi tıbbi bilgileri kaydedecek doktor bulunamadığı zaman bu yasağı getirmeyi uygun bulan Belediye Başkanı Dugelet, "Yerel tıbbi yardım servisi bize doktor göndermeyi reddetti ve yerel polisten talihsiz durum için komşu köylerden doktor getirerek yardımcı olmasını istedi." derken, sağlık personellerinin yoğun çalışma saatlerinden sonra hafta sonu dinlenmek istemeleri de bir diğer sebep olarak gösterildi.

Sağlık sistemine karşı bir eylem

Ölüm yasağının gerçekten de toplumun korkunç sağlık sistemine dikkat çekmek amacıyla yapılan bir eylem olduğunu kabul eden Belediye Başkanı, çevre köylerden sağlık yardımı çözümünü reddetti. Vatandaşlar diğer bölgelerde ve belediyelerde sağlık hizmeti alabilirken ceza ödemek durumunda kalabiliyorlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >