Doktor kardeşi Yeşim Erbil açıkladı: Mehmet Ali Erbil'in son durumu ne?

Şovmen Mehmet Ali Erbil
Şovmen Mehmet Ali Erbil

234 gün hastanede tedavi gören Mehmet Ali Erbil üçüncü kez hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Ünlü şovmenin sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri doktor kardeşi Yeşim Erbil, Instagram hesabından açıkladı.

Yeşim Erbil, Mehmet Ali Erbil’in sağlık durumu ile ilgili merak edilenleri paylaştı.

Maslak’taki özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören ünlü şovmenin kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:

“Abimin durumunu merak ediyorsunuz haklı olarak. Aslında bilgileri saklamıyoruz sadece iki ileri bir geri giden bir süreç olduğu için anlık duyuru yapmadık. 16 aydır ağır bir hastane süreci. Taburcu olsa da ayaktan takibi hep devam etti. 20 yıldır mevcut kaçış sendromu ve düşme ile başlayan olaylar vücudunu çok yıprattı. Birgün bile ‘ne olacak böyle’ demedi. Şu an yoğun bakımda. Son olay ağır bir kaçış sendromu ile ilgili. Yıpranan organlar daha fazla etkileniyor bu nedenle de hassas bir tedavi gerektiği için yoğun bakımda. Kronik hastalıklarla baş etmek çok zordur. Ne zaman ne gelişeceğini bilemezsiniz. 2+2=4 değildir. Tedavisi sürecek, bekleyeceğiz her zaman yaptığımız gibi dua edeceğiz. Benim başından beri söylediğim şey şudur. Tüm hastalar için Allah en hayırlısını versin. Biz doktor olarak bilimin ışığında ne gerekiyorsa yaparız. Yaşam böyle bir şey hep mutlu hep sağlıklı hep moralli hep enerjik hep refahtan ibaret değil. İyi pazarlar.”

Ne olmuştu?

Geçen yıl evinde düşüp kaburgasını kıran ünlü şovmen, kaçış sendromu hastalığının nüksetmesi nedeniyle 234 gün tedavi gördüğü hastaneden geçen temmuz ayında taburcu olmuştu. Taburcu olduktan sonra iki kez daha yoğun bakıma alınan Erbil, geçen aralık ayında evine dönmüştü.

Kaçış sendromu nedir?

  • Kaçış sendromu; ciddi ataklar, aralıklarla tekrarlayan krizler ve benzeri belirtiler ile karakterize bir hastalıktır. Hastalığın temelinde, kılcal damarlarda bulunan sıvı ve birtakım elementlerin bilinmeyen bir nedenle hızlı bir şekilde damar dışına doğru difüzyonunu yatar. Kılcal damarlarda oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşen bu olayın sonucunda vücudun belirli kısımlarında şişlikler oluşur, hastanın tansiyonu ani bir şekilde düşer ve ciddi bir şok tablosu gelişir. Bu anda acil olarak hastaya müdahale edilmemesi durumunda kaçış sendromu atakları, ölüme yol açabilecek ciddiyete sahiptir. Damar dışına sızan sıvı kütlesinden dolayı akciğerler, kalp, karın zarı gibi vücudun iç kısmında yer alan boşluklarda ve kasların içerisinde sıvı birikimi meydana gelir. Sızan sıvı nedeniyle damar içerisindeki kan basıncı ani olarak düşer ve bu durum şok tablosunun oluşmasına neden olur. Yine damar içindeki sıvının damar dışına sızması sonucunda kandaki albümin seviyesi düştüğünden kanın akıcılığı azalır, diğer bir deyişle kanda yoğunlaşma meydana gelir. Hastalık ülkemizde ve dünyada çok nadir olarak görülmekle birlikte bilinen kesin bir kaçış sendromu tedavisi yoktur. Buna ek olarak kaçış sendromu bulaşıcı mı gibi sorular merak konusu olup hastalığın bulaşıcı olmadığı bilinmelidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >