Dolandırıcıların yeni yöntemi: 'Google firma bilgileriniz silinecek' deyip dolandırıyorlar

Arşiv
Arşiv

Dolandırıcılar, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek dijital alanda da ağlarına yeni kurbanlar düşürmeye çalışıyor. Şimdi de Google'ı kullanan dolandırıcılar "Sizi, Google Türkiye'den arıyoruz. Firma bilgileriniz silinecek" deyip kandırmaya çalışıyorlar.

Son dönemde "Google firma bilgileriniz silinecek" şeklinde gelen otomatik aramaların sayısında belirgin bir artış var. Peki gerçekten arayan Google mı? Google bu tür aramalar yapar mı?

Öncelikle şunu söyleyelim; Google bu tür telefon aramaları yapmaz ve Google bilgilerinizi silmez. Bu tamamen insanları kandırmak için yapılan bir telefon araması türüdür.

"Google firma bilgilerinizi silecek"

Google firmasının pek çok hizmeti var. Mesela Google haritalara adresinizi ekleyebilir veya Google işletme kaydı oluşturabilirsiniz. Bu hizmetlerin tamamı ücretsizdir. Son dönemde bazı sahtekarlar Google adını kullanarak insanları korkutmakta ve "Google firma bilgileriniz silinecek" şeklinde otomatik aramalar ile firmaların Google bilgilerinin silineceği yalanını söylüyor.

Google'ın böyle bir uygulaması yok

  • Google hiç bir zaman sizin firma bilgilerinizi telefon aramaları yöntemi ile silmez veya Google sizi aramaz. En azından şuan için böyle bir hizmeti yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >