Dolar durmak bilmiyor

Geçen haftayı rekorlar kırarak tamamlayan dolar bu hafta 3,17'nin üzerine çıktı.

HDP'li 7 milletvekilin tutuklanması, Diyarbakır'da gerçekleşen bombalı saldırının içeride siyasi tansiyonu artırmasıyla tarihi zirveyi gören dolar/TL yeni haftaya düşüşle başladı ancak daha sonra yeniden yükseldi. NTV'nin haberine göre; Bankalararası piyasada dolar güne 3,15'in altında başladı. S&P'nin not görünümünü artırması ve ABD seçimlerine yönelik beklentiler dolardaki düşüşte etkili oldu.

Ancak gün içinde dolar kademeli olarak rekor seviyesi olan 3,1745'e kadar yükseldi. Euro da 3,50'nin üzerinde işlem görüyor. Dolar geçtiğimiz cuma 3,1745, euro da 3,52'yi aşarak rekor kırmıştı.

Gözler Başkanlık seçimine odaklandı


Analistler, küresel piyasaların yarın gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine odaklandığını ve seçim sonucuna ilişkin beklentilerin yatırımcıların risk iştahı üzerinde ana belirleyici olarak öne çıktığını kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,1260 seviyesinin destek konumunda takip edileceğini belirten analistler, olası yükselişlerde tüm zamanların zirvesi olan 3,1740 seviyesinin önemli direnç olarak izleneceğini keydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >