Dolar kuru son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi

Arşiv
Arşiv

Dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarının yüzde 21,7'lik oranla rekor kırmasının ardından düşüşünü sürdüren dolar, 11 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Güne 8,29'dan başlayan kur, şu sıralar 8,26 ile son 4 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor.

Dolar, 8,26 ile son 4 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 9,81'den, sterlin ise 11,43'ten alıcı buluyor.

Euro da son 4,5 ayın en düşük seviyesinde

Dolar kurundaki düşüşe paralel olarak euroda da benzer bir durum yaşanıyor. 21 Nisan tarihinde 9,75 seviyesinde bulunan euro, dün 9,77 ile son 4,5 ayın en düşük seviyesini gördü. Kur sıralar ise 9,81'den işlem görüyor.

ABD verileri düşüşün devam etmesinde büyük önem taşıyor

Analistler, dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksinin yaklaşık iki haftadır içinde bulunduğu düşüş trendini sürdürdüğünü söyledi. ABD, istihdam piyasası gelişmelerinin para politikaları üzerinde enflasyon kadar önemli olduğuna işaret eden analistler, bu kapsamda yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini, veri öncesi döviz piyasalarındaki oynaklığın sürebileceğini kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >