Donald Trump: Genç ve enerjik bir erkeğim

Donald Trump konuşma yaptığı sırada görünüyor.
Donald Trump konuşma yaptığı sırada görünüyor.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların adayları arasında önde görünen Joe Biden'ı hedef aldı. 72 yaşındaki ABD Başkanı Donald Trump, kendisinden 4 yaş büyük olan muhtemel rakibi için 'ABD Başkanlığı yapmak için çok yaşlı' ifadelerini kullandı.

ABD'de 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlar arasındaki yarış şekillenirken, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile son başkanlık yarışında önemli başarı kazanan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Demokrat Partide ipi göğüslemeye en yakın iki isim olarak öne çıkıyor.

ABD Başkanı Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ABD Başkanı Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Donald Trump: Çok gencim

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerinde yaşın etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine "Kendimi genç bir adam gibi hissediyorum. Çok gencim. İnanamıyorum. Genç ve enerjik bir erkeğim" dedi.

Biden'ı hedef aldı

Kendisinden 4 yaş büyük rakibi için ise, "Joe'ya bakıyorum da onun durumunu bilemiyorum." açıklamasında bulundu.

Biden, Trump hakkında konuşmuştu.
Biden, Trump hakkında konuşmuştu.
  • ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den resmen aday olduğunu geçtiğimiz perşembe günü duyurmuştu.

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın Başkan Yardımcılığı görevini yapmış olan 76 yaşındaki Joe Biden, 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olduğunu resmen açıklamıştı.

Biden, "Donald Trump'ın Beyaz Saray'da 8 yıl kalmasına izin verirsek ulusun karakterini ilelebet ve temelinden değiştirecektir. Bunun olmasına seyirci kalamam." şeklinde konuşmuştu.

Joe Biden, 1988 ve 2008 yıllarında Demokrat Parti'den başkan aday adayı olmuş ancak yarıştan erken çekilmek zorunda kalmıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >