Dört gözle bekleniyor: WhatsApp'a eklenecek 5 özellik!

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'a güncellemlerle yepyeni özelliklerin dahil edilmesi bekleniyor. Onaylanmış hesaplar, yepyeni emoji ve çıkartmalar bunlardan bazıları. İşte WhatsApp'a eklenecek 5 yeni özellik...

WhatsApp, yayınlanan her güncellemeyle daha kapsamlı ve işlevsel hale gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde, dünyanın en fazla kullanılan mobil uygulaması WhatsApp'ın özelliklerine ilişkin birçok farklı haber hazırlayıp detayları aktarmıştık. Ancak yakın zamanda hem Android hem de iOS tarafında önemli yenilikler bekleniyor. İşte önümüzdeki dönemlerde yayınlanacak güncellemelerle birlikte sunulacak özellikler...

WhatsApp yeşil tik: Onaylı hesap!
WhatsApp'ın yakın zamanda "onaylanmış profil" sistemine geçiş yapması bekleniyor. Bunun asıl sebebi ise Facebook, Twitter ve Instagram'da olduğu gibi önemli kişi ve sayfaların ön plana çıkartılması. WhatsApp'taki "onaylanmış profiller" doğrudan yeşil tik şeklinde görünecek.
WhatsApp yeşil tik: Onaylı hesap! WhatsApp'ın yakın zamanda "onaylanmış profil" sistemine geçiş yapması bekleniyor. Bunun asıl sebebi ise Facebook, Twitter ve Instagram'da olduğu gibi önemli kişi ve sayfaların ön plana çıkartılması. WhatsApp'taki "onaylanmış profiller" doğrudan yeşil tik şeklinde görünecek.
Android Oreo'da "resim içinde resim" özelliği
WhatsApp'ın ilk etapta Android versiyonu için konuşulan en önemli yeniliklerden biri de PIP adı verilen "resim içinde resim" özelliği. Bu sayede uygulamalar arasında gezinti sırasında WhatsApp'ı tamamen kapatmadan uygulama üzerinden mesaj atmak mümkün olacak. Bu sistemin özellikle görüntülü görüşmeler sırasında büyük kolaylık sağlayacağı kesin.
Android Oreo'da "resim içinde resim" özelliği WhatsApp'ın ilk etapta Android versiyonu için konuşulan en önemli yeniliklerden biri de PIP adı verilen "resim içinde resim" özelliği. Bu sayede uygulamalar arasında gezinti sırasında WhatsApp'ı tamamen kapatmadan uygulama üzerinden mesaj atmak mümkün olacak. Bu sistemin özellikle görüntülü görüşmeler sırasında büyük kolaylık sağlayacağı kesin.
Bilinmeyen numaralarda iletişim detayları
Yeni WhatsApp güncellemesiyle rehberde kayıtlı olmayan numaralarla kolayca iletişime geçmek mümkün olacak. Böylece kullanıcılara herhangi bir mesaj geldiğinde kartvizit şeklinde iletişim bilgileri belirecek.
Bilinmeyen numaralarda iletişim detayları Yeni WhatsApp güncellemesiyle rehberde kayıtlı olmayan numaralarla kolayca iletişime geçmek mümkün olacak. Böylece kullanıcılara herhangi bir mesaj geldiğinde kartvizit şeklinde iletişim bilgileri belirecek.
WhatsApp arayüz renkleri: Gece Modu
Esasında WhatsApp arayüzünün uzunca bir süredir güncellenmesi bekleniyor. Bu kapsamda yeni güncellemelerle birlikte WhatsApp'ta arayüz renklerinin değişmesi ve uygulamaya Gece Modu özelliğinin dahil edilmesi bekleniyor.
WhatsApp arayüz renkleri: Gece Modu Esasında WhatsApp arayüzünün uzunca bir süredir güncellenmesi bekleniyor. Bu kapsamda yeni güncellemelerle birlikte WhatsApp'ta arayüz renklerinin değişmesi ve uygulamaya Gece Modu özelliğinin dahil edilmesi bekleniyor.
Yeni emoji ve çıkartmalar
WhatsApp, kısa bir süre önce hem Android hem de iOS cephesinde kendi emojilerini kullanmaya başladı. Bu emojiler Şimdilik iPhone'dakilerden farklı değil ama önümüzdeki süreçte yenilerinin sisteme dahil edilmesi bekleniyor.
Yeni emoji ve çıkartmalar WhatsApp, kısa bir süre önce hem Android hem de iOS cephesinde kendi emojilerini kullanmaya başladı. Bu emojiler Şimdilik iPhone'dakilerden farklı değil ama önümüzdeki süreçte yenilerinin sisteme dahil edilmesi bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >