Dört parti de destekledi: Libya ile imzalanan anlaşma TBMM'de kabul edildi

Türkiye-Libya anlaşması Meclis Genel Kurulunda tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.
Türkiye-Libya anlaşması Meclis Genel Kurulunda tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye-Libya anlaşması Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. İki ülke arasındaki Doğu Akdeniz mutabakatı ile, deniz yetki alanlarının sınırları çiziliyor. Anlaşma, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Partili milletvekillerinin desteğini aldı.

Türkiye-Libya arasındaki Doğu Akdeniz mutabakatı ile, deniz yetki alanlarının sınırlarının çizilmesine dair anlaşma TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Anlaşma, AK Parti, CHP, MHP ve İyi Partili milletvekillerinin desteğini aldı. Bu adımla, belirlenen alanda balıkçılıktan, petrol ve doğal gaz aramaya kadar pek çok faaliyette söz hakkı Libya ve Türkiye'de olacak. Türkiye bu alanda petrol ve doğalgaz arama ve sondaji için ruhsatlandırma da yapabilecek.Libya anlaşması, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığının batı sınırlarını net bir şekilde ortaya koyuyor.

  • Mutabakatla, iki ülkenin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunması amaçlanıyor.

UMH Başkanlık Konseyi, Türkiye'yle imzalanan mutabakatları onayladı

Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ile "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nı" onayladı.

Ne olmuştu?

  • UMH ile Türkiye arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın imzalandığı bildirilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >