Dünya devi bin kişiyi işten çıkartıyor

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover

İngiliz araba üreticisi Jaguar Land Rover, Birleşik Krallık'taki 2 fabrikasından bin kişiyi işten çıkartmaya hazırlanıyor.

İngiliz araba üreticisi Jaguar Land Rover, Birleşik Krallık'ta bulunan iki bölgedeki fabrikalarını kapatma kararı aldı. Şirket, Castle Bromwich ve Solihull bölgelerindeki fabrikalarda çalışan 1.000 işçinin işten çıkarılma kararını pazartesi günü açıklayacak.

Jaguar Land Rover, hazırlanan raporlara göre 1.000 kişinin işten çıkartılmasını, iki bölgede bulunan fabrikalarını kapatma kararı almasının üzerine gerçekleştirecek.

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover
  • Araba üreticisi firma, pazartesi günü 2018/2019 üretim planlarına ilişkin bir açıklama yapacağını açıkladı. Açıklamada: "Otomobil endüstrisini etkileyen sürekli baş rüzgarları ışığında, üretim programlarımıza ve ajans personel düzeyine ilişkin bazı düzenlemeler yapıyoruz. Ancak, yeni ürünlere ve teknolojilere aşırı derecede yatırım yaptığımız için çok sayıda yüksek nitelikli mühendis, mezun ve çırak yetiştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca, 2010'dan beri 4bn £ 'den daha fazla yatırım yaptığımız İngiltere tesislerimize, yeni modeller sunmak için geleceğe yönelik üretim teknolojilerine bağlı kalmaya devam ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover

2 fabrikada toplam 13.200 kişi çalışıyor

Reuters haber ajansında yer alan haber göre ise; 1.000 işçinin çıkartılacağı duyuruldu. Fabrikaların bulunduğu bölgelerden Castle Bromwich bölgesinde 3.200, Solihull bölgesinde ise 10.000 işçi çalışıyor.

Jaguar satışları bu yıl şimdiye kadar %26 düşerken, Land Rover %20'lik bir düşüş yaşadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >