Dünya genelinde 2020 nasıl geçecek?

​The Economist dergisi "The World in 2020"
​The Economist dergisi "The World in 2020"

The Economist dergisi "The World in 2020" özel sayısında küresel ekonomiye ilişkin öngörüleri paylaştı. Eğlence, spor ve sağlık sektörlerinin 2020'de parlayacağı açıklandı.

Dünya genelinde 2020 yılını 'güneşli', 'parçalı bulutlu' ve 'yağmurlu' geçirecek sektörler belirlendi. Spor, eğlence ve sağlık hizmetleri parlak bir yıl geçirecek; daralan pazarlara sıkışan otomotiv, enerji sektörü ile online alışverişle darbe yiyen perakende yeni yılda zorlanacak.

Güneşli🔅

Dünya gazetesinde yer alan habere göre; 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile spor pazarı 550 milyar dolara koşarken eğlence sektörü online yayınlar ve Çinli izleyicilerle 2.3 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak.Sağlıkta da işler yolunda gidecek.

Parçalı Bulutlu🌥

2020 yılı finansal hizmetler,metaller, madencilik ve telekomünikasyon sektörleri için parçalı bulutlu geçecek.ABD başkanlık seçimleri finans sektörünü gölgeleyen en önemli unsur olacak.

Yağmurlu🌧

Otomotiv perakende ve enerji sektörü için 2020 zorlu bir yıl olacak.Elektrikli araçlara geçiş ve düzen satışlar otomotivi zorluyor. Ekonomik yavaşlama enerjiye talebi azaltacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >