Dünya soğukkanlılığıyla hayatta kalan küçük kızı konuşuyor


Dünya soğukkanlılığıyla hayatta kalan küçük kızı konuşuyor.
Dünya soğukkanlılığıyla hayatta kalan küçük kızı konuşuyor.

8 yaşındaki kız, annesinin ve iki kardeşinin boğularak can verdiği araçtan sağ olarak kurtulmayı başardı. İşte küçük kızın kurtuluş hikayesi...

Avustralya'da ailesiyle birlikte arabalarının içinde nehre düşen 8 yaşındaki kız, annesi ve iki kardeşinin boğulduğu araçtan kurtulmayı başardı ve yakınlardaki bir çiftliğe giderek kazayı haber verdi.

Chloe Kabealo adlı kız kemerini çözüp arabadan çıktığını ve yukarı yüzdüğünü anlattı. Kabealo, kazada kaybettiği tüm aile üyelerini çok sevdiğini ve onları asla unutmayacağını söyledi.

Küçük kızın babası da konuştu

O sırada araçta olmayan Chloe'nin babası Matt Kabealo ise "Kızım için güçlü durmaya çalışıyorum" dedi.

Chloe, annesi, 11 yaşındaki kız kardeşi ve 7 yaşındaki erkek kardeşiyle birlikte arabayla giderken araç çamur nedeniyle kayarak yoldan çıkmış ve yolun kenarındaki nehre düşmüştü. Yerel polis, 43 yaşındaki anne Stephanie King'in arabadaki diğer iki çocuğunu kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Batan araçtan nasıl kaçılır?

Eğer suya batan bir aracın içindeyseniz mümkün olan ilk fırsatta araçtan çıkın. Eşyalarınızı almaya, yardım için birilerini aramaya çalışmayın. Çok az zamanınız olacak. Çıkmak için bir an önce aracınızın pencerelerini açın. Araç suya battıktan sonra elektrik sisteminin suyla temas etmesi veya su basıncının engel olması nedeniyle camlar açılmayabilir. Eğer camı açamıyorsanız kapıyı açmaya çalışın.

Kapı da açılmıyorsa koltuk başlığını söküp bağlantı demiriyle camın köşesine vurarak kırmaya çalışın.

Suyun altında araçtan çıktıktan sonra hangi yönün yukarısı olduğunu anlayamıyorsanız su baloncuklarının gittiği yöne doğru yüzün.

Kaynak: BBC

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >