Dünya tarihine damgasını vurmuş 9 kişinin uyku alışkanlığı

Çok çalışmak için zamanı yetmeyenlerin listesi.

Final zamanları veya ofiste işlerin hızlıca bitmesi gerektiğinde 24 saat az gelir. Keşke bir gün 30-40 saat olsa diye iç geçiririz. Tüm hayatını final haftası gibi yaşayan insanları düşünün. Kimisi insanlığa hizmet etmek için vaktini feda ederken kimisi de dünyayı daha da yaşanamaz bir hale getirmeye çalıştılar. Bazıları yaptığı icatlarla hayatımızı kolaylaştırırken bazıları da aldıkları kararlarla insanları ötekileştirdiler, öldürdüler ve toplumun dışına ittiler. Hepsinin ortak özelliği ise çok çalışıp az uyumaları. İşte dünya tarihine damga vuran 9 kişinin uyku alışkanlığını sizler için derledik.
Nikola Tesla

                                    
                                    Efsane bilim insanı Tesla'nın 2 saatlik tuhaf uyku düzeni, henüz 25 yaşındayken sinirsel çöküntü yaşamasına neden oldu. Daha sonra kendini toparladı ve 38 yıl daha çalışmalarına devam etti.
Nikola Tesla Efsane bilim insanı Tesla'nın 2 saatlik tuhaf uyku düzeni, henüz 25 yaşındayken sinirsel çöküntü yaşamasına neden oldu. Daha sonra kendini toparladı ve 38 yıl daha çalışmalarına devam etti.
Voltaire

                                    
                                    Ünlü yazar ve düşünür Voltaire, her gece düzenli olarak sadece 4 saat uyumaktaydı. Balzac gibi o da kahve bağımlısıydı. Rivayete göre her gün 40 fincan kahve tüketirdi.
Voltaire Ünlü yazar ve düşünür Voltaire, her gece düzenli olarak sadece 4 saat uyumaktaydı. Balzac gibi o da kahve bağımlısıydı. Rivayete göre her gün 40 fincan kahve tüketirdi.
Mozart

                                    
                                    Tüm zamanların en etkili bestekarlarından biri olan Mozart, gece 1'e kadar beste yapar ardından sadece 5 saat uyuyup saat 6'da tekrar beste yapmaya dönerdi.
Mozart Tüm zamanların en etkili bestekarlarından biri olan Mozart, gece 1'e kadar beste yapar ardından sadece 5 saat uyuyup saat 6'da tekrar beste yapmaya dönerdi.
Leonardo da Vinci

                                    
                                    Ünlü ressam Leonardo da Vinci, Da Vinci uykusu olarak da bilinen “Uberman” yani süper adam uyku sistemi adlı enteresan bir uyku döngüsüne sahipti. Ünlü sanatçı, günün her 4 saatinde bir 20 dakika kestirirdi.
Leonardo da Vinci Ünlü ressam Leonardo da Vinci, Da Vinci uykusu olarak da bilinen “Uberman” yani süper adam uyku sistemi adlı enteresan bir uyku döngüsüne sahipti. Ünlü sanatçı, günün her 4 saatinde bir 20 dakika kestirirdi.
Donald Trump

                                    
                                    ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, rekabetin fazla olduğu bu dönemde 3 saatten fazla uyuyan insanların piyasadan silineceğini söylüyor. Bundan dolayı kendisi günde en fazla 3 saat uyuyor.
Donald Trump ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, rekabetin fazla olduğu bu dönemde 3 saatten fazla uyuyan insanların piyasadan silineceğini söylüyor. Bundan dolayı kendisi günde en fazla 3 saat uyuyor.
Richard Branson

                                    
                                    
	Virgin şirketler grubunun CEO'su Richard Branson, gece 6 saat uyuyup her sabah tam 5.45'te kalkıp güne başlıyor. Her sabah düzenli spor yapan Branson, ayrıca bu saatlerde ailesiyle vakit geçirmeye özen gösteriyor.
Richard Branson Virgin şirketler grubunun CEO'su Richard Branson, gece 6 saat uyuyup her sabah tam 5.45'te kalkıp güne başlıyor. Her sabah düzenli spor yapan Branson, ayrıca bu saatlerde ailesiyle vakit geçirmeye özen gösteriyor.
Barack Obama 

                                    
                                    Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Barack Obama saatler boyunca uyumuyor ancak uyku vakitlerinin de değerini biliyor. Beyaz Saray'daki yardımcıları, hangi krizin onu uyandırmak için önemli olduğuna sürekli karar vermek zorunda.
Barack Obama Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Barack Obama saatler boyunca uyumuyor ancak uyku vakitlerinin de değerini biliyor. Beyaz Saray'daki yardımcıları, hangi krizin onu uyandırmak için önemli olduğuna sürekli karar vermek zorunda.
Winston Churchill

                                    
                                    
	Churchill için kestirmeler oldukça önemli bir yer teşkil ediyordu. Parlamento binasında bile kendisi için özel yatak bulundurulan Churchill, Britanya Savaşı'nda bu kısa kestirmelerin liderlik açısından önemli olduğuna inanıyordu.
Winston Churchill Churchill için kestirmeler oldukça önemli bir yer teşkil ediyordu. Parlamento binasında bile kendisi için özel yatak bulundurulan Churchill, Britanya Savaşı'nda bu kısa kestirmelerin liderlik açısından önemli olduğuna inanıyordu.
Thomas Edison 

                                    
                                    Edison, uyumayı zaman kaybı olarak görürdü ve mümkün olduğunca az uyumaya çalışırdı. Da Vinci'ye benzer bir şekilde ara ara kestirme yapılan çok fazlı polyphasic uyku sistemiyle yaşıyordu.
Thomas Edison Edison, uyumayı zaman kaybı olarak görürdü ve mümkün olduğunca az uyumaya çalışırdı. Da Vinci'ye benzer bir şekilde ara ara kestirme yapılan çok fazlı polyphasic uyku sistemiyle yaşıyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >