Dünyaca ünlü bilim insanları Türkiye'de bir araya gelecek

Dünyaca ünlü bilim insanları ve Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, 10-13 Nisan'da Türkiye'de olacak.

Moleküler tarım ve yaşam bilimleri alanının dünyaca tanınan 40 bilim insanı ve Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Adana'da 10-13 Nisan'da düzenlenecek uluslararası kongrede bir araya gelecek.

Moleküler tarım ve yaşam bilimleri alanının dünyaca tanınan 40 bilim insanı ve Harvard Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Adana'da düzenlenecek uluslararası kongrede bir araya gelecek.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Toprak, yaptığı açıklamada, 10-13 Nisan 2019 tarihlerinde Çukurova Üniversitesinde, 'Birinci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi'nin düzenleneceğini belirtti.

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil.
Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil.

Kongrenin onur konuğu Gökhan Hotamışlıgil!

Moleküler tarım ve yaşam bilimleri alanının dünyaca tanınan 40 bilim insanı ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'in de Adana'daki kongreye katılacağını aktaran Toprak, şöyle devam etti:

  • "Kongrenin onur konuğu olan Hotamışlıgil, Harvard Üniversitesinde immünometabolizma, diyabet ve obezite alanında yaptığı araştırmalarla Nobel'e giden yol olarak bilinen 'EASD-Novo Nordisk' ödülünü geçtiğimiz yıl almıştı. Hotamışlıgil, Adana'da 'İmmünometabolizmanın labirentlerinde çeyrek asır' başlıklı bir sunumla kongrenin açılış dersini verecek."

Toprak, kongrede davetli sunumlara ilaveten dünyanın pek çok farklı ülkesinden bilim insanlarının entomoloji, fitopatoloji ve herboloji alanlarında moleküler bitki koruma stratejileri konusunda 200 sunum yapacağını ifade etti.