Dünyada yaşanmış en ilginç ölümler

Bu ilginç ölümleri duyduğunuzda neye uğradığınızı şaşıracaksınız

Yaşayan tüm insanlar elbet bir gün ölümü tadacaktır. Ancak kader, nerede ve nasıl bizleri ölümle yüzleştirecek bilemeyiz. Gizemli bir ölüm mü olacak, beklenmeyen bir şekilde mi gerçekleşecek yoksa gerçekten akıllarda soru işareti kalmayacak türden basit bir ölüm mü olacak? Bunları bir tek Allah bilebilir. Bu yüzden her gün inancımızla yaşayıp arkamızda kötü bir şey bırakmamamız gerekir. Dünyada yaşanmış en ilginç ölümleri sizler için sıraladık.
Rusya’daki gizemli olay
2 Şubat 1959 tarihinde 10 kişilik bir öğrenci gurubu Ural Dağları'na yürüyüş ve kamp için yola koyuldular. Öğrencilerden birisi kendini kötü hissedince dağda uygun bir ortamda kaldı diğer 9 öğrenci ise ormanda bulundu. Yetkililer bölgeye ulaştıklarında kurulan çadırların içeriden yırtıldıklarını gördüler. İlk bulunan iki ceset orman içerisinde yalınayak ve sadece iç çamaşırları ile bulunurken diğer 3 ceset yine aynı şekilde yan yana bulundu. Bulunamayan diğer öğrenciler 2 ay sonra biraz ileride karın altında bulundu. Son 4 öğrencide içeriden oluşan kaburga kırıkları, ağır yaralanmalar ve ezilmiş kafatasları vardı. 

Bu ölümlerin ardından pek çok teori ortaya atıldı. Uzaylılardan tutun askeri bir olaya kadar her teori vardı.
Rusya’daki gizemli olay 2 Şubat 1959 tarihinde 10 kişilik bir öğrenci gurubu Ural Dağları'na yürüyüş ve kamp için yola koyuldular. Öğrencilerden birisi kendini kötü hissedince dağda uygun bir ortamda kaldı diğer 9 öğrenci ise ormanda bulundu. Yetkililer bölgeye ulaştıklarında kurulan çadırların içeriden yırtıldıklarını gördüler. İlk bulunan iki ceset orman içerisinde yalınayak ve sadece iç çamaşırları ile bulunurken diğer 3 ceset yine aynı şekilde yan yana bulundu. Bulunamayan diğer öğrenciler 2 ay sonra biraz ileride karın altında bulundu. Son 4 öğrencide içeriden oluşan kaburga kırıkları, ağır yaralanmalar ve ezilmiş kafatasları vardı. Bu ölümlerin ardından pek çok teori ortaya atıldı. Uzaylılardan tutun askeri bir olaya kadar her teori vardı.
Müvekkilini serbest bırakmak için öldü
Dönemin meşhur politikacılarından Clement Vallandigham çok da başarılı bir avukattı. 1871 yılında müvekkilinin savunmasını yaparken jüri üyelerine silahın pozisyonunu göstermek isterken yanlışlıkla kendisini vurdu ve hayatını kaybetti. Olayın ardından müvekkili serbest bırakıldı. Çünkü gösterdiği pozisyona göre müvekkili suçsuzdu.
Müvekkilini serbest bırakmak için öldü Dönemin meşhur politikacılarından Clement Vallandigham çok da başarılı bir avukattı. 1871 yılında müvekkilinin savunmasını yaparken jüri üyelerine silahın pozisyonunu göstermek isterken yanlışlıkla kendisini vurdu ve hayatını kaybetti. Olayın ardından müvekkili serbest bırakıldı. Çünkü gösterdiği pozisyona göre müvekkili suçsuzdu.
Bu kadar intihar teşebbüsünden sonra hipotermiden dolayı ölmek
1998 yılında bir Fransız oldukça değişik bir intihar girişiminde bulundu. Deniz kıyısında yüksek bir yamacın tepesine çıkıp boynuna ip bağladı ve o ipi de sağlam bir kayaya sabitledi. Sonrasında zehir içti ve kendini ateşe verdi. Bunlar yetmemiş olacak ki belindeki silahı çıkarıp tam denize doğru atlarken de kafasına bir el ateş etmiş. Fakat işin garip tarafı ise atlarken kurşun kafası yerine ipe değip ipi kopartıyor ve denize düşen Fransız üzerindeki ateşi suya girince söndürüyor ve soğuk suyun şoku ile zehri kusuyor. Sonrasında bulunan Fransız hastaneye götürülürken hipotermiden dolayı hayatını kaybediyor.
Bu kadar intihar teşebbüsünden sonra hipotermiden dolayı ölmek 1998 yılında bir Fransız oldukça değişik bir intihar girişiminde bulundu. Deniz kıyısında yüksek bir yamacın tepesine çıkıp boynuna ip bağladı ve o ipi de sağlam bir kayaya sabitledi. Sonrasında zehir içti ve kendini ateşe verdi. Bunlar yetmemiş olacak ki belindeki silahı çıkarıp tam denize doğru atlarken de kafasına bir el ateş etmiş. Fakat işin garip tarafı ise atlarken kurşun kafası yerine ipe değip ipi kopartıyor ve denize düşen Fransız üzerindeki ateşi suya girince söndürüyor ve soğuk suyun şoku ile zehri kusuyor. Sonrasında bulunan Fransız hastaneye götürülürken hipotermiden dolayı hayatını kaybediyor.
Terzi kendi söküğünü dikememiş sanki
1911 yılında Fransız terzi Franz Reichelt kendi buluşunu denemek için Eyfel Kulesinin tepesine çıktı. Buluşu ise kendi diktiği elbise şeklindeki paraşüt idi. Eyfel Kulesinden atladı ve buluşu çalışmadığı için hayatını kaybetti.
Terzi kendi söküğünü dikememiş sanki 1911 yılında Fransız terzi Franz Reichelt kendi buluşunu denemek için Eyfel Kulesinin tepesine çıktı. Buluşu ise kendi diktiği elbise şeklindeki paraşüt idi. Eyfel Kulesinden atladı ve buluşu çalışmadığı için hayatını kaybetti.
Kardeşinin nasıl öldüğü gösterirken öldü
1991 yılında 57 yaşındaki Taylandlı kadın çiftlikte yürürken bir inek pisliğine basıp yere düştü. Düşerken tutunmak için kenardaki tellere sarıldı fakat bu teller elektrikli idi. Bu olaydan kısa bir süre sonra ölen kadının kardeşi komşusuna olayı anlatmak ve nerede olduğunu göstermek için yola koyuldu. Tam aynı yerde iken kardeş de hayvan pisliğine basıp düştü ve aynı teller ile hayatını kaybetti.
Kardeşinin nasıl öldüğü gösterirken öldü 1991 yılında 57 yaşındaki Taylandlı kadın çiftlikte yürürken bir inek pisliğine basıp yere düştü. Düşerken tutunmak için kenardaki tellere sarıldı fakat bu teller elektrikli idi. Bu olaydan kısa bir süre sonra ölen kadının kardeşi komşusuna olayı anlatmak ve nerede olduğunu göstermek için yola koyuldu. Tam aynı yerde iken kardeş de hayvan pisliğine basıp düştü ve aynı teller ile hayatını kaybetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >