Dünyanın en çok merak edilen kutuları: Bu kutular iPhone 8’le dolu

iPhone 8'lerin yer aldığı kutular, heyecan uyandırdı.
iPhone 8'lerin yer aldığı kutular, heyecan uyandırdı.

Dünyanın en büyük ve tanınmış elektronik cihaz imalatçısı Foxconn şirketi, üzerinde çalıştığı iPhone 8’lerin üretimini tamamladı ve paketler tüm dünyaya yayılmak üzere Çin’den dağıtılmaya başlandı. Bir çalışan tarafından sızdırılan fotoğraflar, heyecanla iPhone 8 bekleyenlerin kalp atışlarını hızlandırmayı başardı…

Elektronik cihazların imalat süreci dendiğinde ilk akla gelen şirket olan Foxconn, Apple ürünleri için de en çok tercih edilen kaynak durumunda. Çin merkezli olarak faaliyet gösteren üretici Samsung, Apple gibi şirketlerden aldığı işleri Çin’deki fabrikalarında sonuca ulaştırıp tüm dünyaya yayılmalarını sağlar. Çin’in Zhengshou kentindeki teknoloji üssünde yer alan Foxconn deposu, son halini alan ve paketlenen ürünlerin dünyanın her noktasına kargolandığı merkez olarak çalışır.

Foxconn deposunun bu seferki müşterisi oldukça tarihi bir anlam taşıyor. Foxconn paketleri, Apple’ın kuruluşundan bu yana ilmek ilmek planlanan bir tanıtım şöleniyle bizleri baş başa bırakacak. İPhone 7S, iPhone 7S Plus, iPhone 8 gibi cihazları görmek için sabırsızlanan bizler; Foxconn’un bir çalışanı tarafından sızdırılan görüntülerle heyecanımızı kontrol etmekte zorlanır bir hale geldik denilebilir.

Sızdırılan görüntüler içerisinde tuhaf bir detay dikkat çekiyor: İşçilerin paketlerin dizilimlerini organize ettikleri üç ayak (tripod) üzerinde bulunan bir kamera… Bu durum, dünyanın en önemli kargo işlemlerinden biri olarak sınıflandırılabilecek iPhone 8 teslimat sürecinin 7/24 kameralarla izlendiğine dair en net kanıt olarak karşımızda.

Heyecanlı bekleyişi iyice derinleştiren bu görüntüler sonunda Apple’ın piyasaları yeniden altüst edeceğine dair inanç artmıştı. Bakalım, bu beklentiler gerçeğe nasıl dönüşecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >