Dünyanın en pahalı park yeri: The Center iş kulesinin otoparkı 7.6 milyon dolara satıldı

The Center binası.
The Center binası.

Hong Kong'da bulunan The Center iş kulesinin otoparkı rekor bir fiyata satıldı. Dünyanın en pahalı binası unvanına da sahip olan The Center iş kulesi, 2018 yılında satılan en pahalı ticari bina olarak dünya rekorunu ele geçirdi. Binanın otoparkı tam 7.6 milyon HK$ (969.000 ABD Doları) karşılığında el değiştirdi.

Dünyanın en pahalı otoparkının satışı Hong Kong'da gerçekleşti. The Center iş binasının otoparkı tam 7.6 milyon HK$ (969.000 ABD Doları) karşılığında el değiştirdi. The Center aynı zamanda dünyanın en pahalı binası unvanına da sahip. Binaya toplam toplam 5.15 milyar dolar yatırım yapıldı.

Otopark müşterilere her türlü kolaylığı sağlıyor

Geçtiğimiz yıl The Center'e yatırım yapan 10 yatırımcıdan biri olan Johnny Cheung Shun-yee, kuledeki dört otoparkından sonuncusunu aynı binada ofise sahip olan birine sattığını açıkladı.

The Center'e yapılan yatırım 5.15 milyar doları geçiyor ve bu da yapıyı en pahalı bina haline getiriyor.

The Center binası dünyanın en pahalı yapısı olma özelliğine sahip
The Center binası dünyanın en pahalı yapısı olma özelliğine sahip

Park yerinin satıldığı fiyatın Hong Kong'da 9 yıl boyunca dünya sıralamasının üst sıralarında yer alan konut fiyatlarının üç katından daha fazla olduğu belirtiliyor.

  • 12,5 metrekare (134.5 foot kare) büyüklüğündeki standart bir park yeri, foot kare başına 56,505 HK$ (yaklaşık 7.205 ABD doları) değerinde.

Satılan alanı sadece kiracılar kullanacak

The Center binasının otoparkını sadece kiracıları kullanabilecek. Ayrıca park alanı sahibinin daha kolay erişim sağlaması için çıkışa yakın bir bölgede yer alıyor.

Beş kişiden birinin 2017'de hükümetin tanımladığı yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir şehirde gerçekleşen satış, Hong Kong'u siyasi krize iten gelir açığını gözler önüne seriyor.

Bu arada Hong Kong halkının gösterileri de devam ediyor.

Çin'in Hong Kong Özerk İdari Bölgesi'nde, haziran ayından bu yana devam eden bir protesto var.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >