Dünyanın en şanssız adamı: Cinsiyeti yanlış yazıldı, 2 kez askerlik yaptı, yanlışlıkla hapse atıldı

İsmi 5 kez yanlış yazılan Akbaş; okulda, askerlikte iş hayatında talihsizlik üstüne talihsizlik yaşadı.
İsmi 5 kez yanlış yazılan Akbaş; okulda, askerlikte iş hayatında talihsizlik üstüne talihsizlik yaşadı.

Antalya'da yaşayan 53 yaşındaki Ersin Akbaş'ın ismiyle ilgili hatalar zinciri duyanları hayrete düşürüyor. Akbaş, hayata gözlerini açar açmaz ismi ve cinsiyetinin yanlış yazdırılmasıyla ilk şansızlığını yaşadı. İsmi 5 kez yanlış yazılan Akbaş; okulda, askerlikte iş hayatında talihsizlik üstüne talihsizlik yaşadı. Talihsiz vatandaş, iki kez farklı isimlerle askerlik yaptı, başkasının yerine de hapis yattı.

Antalya'da eşine az rastlanır hatalar zinciri duyanlara 'yok artık' dedirtecek cinsten. Antalyalı 53 yaşındaki Ersin Akbaş'ın ismiyle ilgili hatalar zinciri doğumu ile başladı. Doğduğunda Ergün ismiyle nüfusa kız olarak yazılan adamın kaydı çok geçmeden düzeltildi. Ancak yanlışlıklar okul hayatında da devam etti. İlkokul diplomasını Ersun ismiyle alan Akbaş, itiraz etti ancak ikinci kez aldığı diplomada ismi Ergin olarak yazıldı.

Farklı isimlerle iki kez askerlik yaptı

Ersin Akbaş, iddiasına göre iki kez de askerlik yaptı. Kendi adıyla 1986-1987 yılları arasında 18 aylık askerlik görevi yapan Akbaş, 1990 yılında Körfez Krizi'yle çıkan seferberlik sonrası ikinci kez askerliğe çağrıldı. Akbaş, ikinci askerliğini ise Ersün adıyla yaptı.

Ersin Akbaş, şansızlığına adeta isyan ediyor.
Ersin Akbaş, şansızlığına adeta isyan ediyor.
  • Başkasının adına hapis yattı
  • Talihsiz adam, 2008 yılında dava açarak gerçek ismine kavuştu. Ersin Akbaş, yeni kimliğine kavuşsa da şansızlıklar peşini bırakmadı. "Benim çektiğim mağduriyeti Allah kimsenin başına vermesin" diyen Akbaş, 2011 yılında başkasının yerine hapis bile yattı. Ersin Akbaş'ın ismi sebebiyle yaşadığı sıkıntılar, sosyal güvenlik primi ödemelerinde ve iş bulma süreçlerinde de devam etti.

İş kazası geçirdi, yüzde 70 görme kaybı yaşadı.
İş kazası geçirdi, yüzde 70 görme kaybı yaşadı.

14 yıldır iş kazası geçirdiğini ispat etmeye çalışıyor

2005 yılında ise Ersin Akbaş, çelik imalatı yapan bir şirkette iş kazası geçirdi. İddiaya göre sigortasız çalıştığı iş yerinde kamyona demir yükleyen bir vincin halatları koptu. Yere düşen demirlerden bir tanesi, Akbaş'ın kafasına isabet etti. Baygın halde iş yeri sahibi ve vinç operatörü tarafından hastaneye kaldırılan Akbaş, yine iddiaya göre 'kendisi düştü' denilerek hastane kayıtlarına normal kaza olarak kaydedildi, SGK'ya da herhangi bir bildirimde bulunulmadı. Ardından tedavisi tamamlanan Akbaş'ın gözünde yüzde 70 görme engeli meydana geldi. Tedavi masraflarıyla sigortasız çalıştırıldığını öğrenen Akbaş, hastaneye de normal kaza şeklinde getirildiğini duyunca hizmet ve iş kazası tespiti için dava açtı. 14 yıldır süren davada 4 avukat değiştiren Akbaş, bir türlü iş kazası geçirdiğini ispatlayamadı. Kaza anında olayın tek tanığı olan aynı iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşı da davalar sürerken hayatını kaybetti. Akbaş, bunun üzerine şansızlığına adeta isyan etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >