Dünya'ya uzak bir galaksiden düzenli olarak sinyaller geliyor: Ne olduğu araştırılıyor

Dünya'ya çok uzak bir galaksiden 6 anlamlı sinyal geldi. Aynı bölgeden 2012'den beri düzenli olarak sinyal geliyor. Ne olduğu konusunda birçok teori var...

Kanadalı bilim insanları yaklaşık 3 milyar ışık yılı uzaklıktaki galaksiden 6 anlamlı sinyal aldıklarını açıkladılar. Bu bölge zaten bilim inanlarının gözetimi altındaydı çünkü 2012'den beri düzenli olarak sinyal geliyordu.

Kaynağı araştırılıyor
Daha önce de bu bölgeden 11 sinyal aldıklarını açıklayan bilim insanlarının teorileri arasında genç bir nötron yıldızından gelmesi ihtimalinden uzaylıların iletişim kurma çabalarına kadar birçok teori mevcut. Sinyaller ABD'de bulunan Green Bank teleskobu ile tespit edildi. Sinyallerin anlamını çözmek henüz mümkün değil ancak bilim insanları bu sinyallerin radyo sinyalleri olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyorlar.

Hızlı Radyo Patlaması (Fast Radio Bursts) olarak adlandırılan bu sinyallerin doğal yollardan oluşmayacak kadar büyük enerjiye sahip olduklarını vurgulayan bilim insanları, başka bir galakside yaşayan ve bize bu sinyalleri gönderen farklı bir medeniyetin varlığını tartışmaya başladılar. Özet olarak, bu sinyallerin gerçekten başka bir medeniyete mi ait olduğunu yoksa kara delik oluşumundan mı çıktığını şu an bilemiyoruz ancak bilim dünyasının başka bir medeniyet ihtimalini tartışmaya başladığına da artık eminiz.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >