Dünyayabakışınızı zenginleştirecek 6 biyografi kitabı

Birbirinden önemli insanların tecrübelerinden faydalanabileceğiniz, hayat hikayelerine ortak olabileceğiniz 6 biyografikitabı

Dünya tarihine damga vurarak büyük değişimlere kapı aranlanmasını sağlayanların isimlerini sürekli duyarız. Fakat herbirinin bilinenden daha geniş ve anlamlı hayat hikayeleri bulunur. Seneler içinde biriken tecrübelerin içerisinde yer aldığı 8 biyografik ve otobiyografik eseleri sizler için listeledik, keyifli okumalar.

O ve Ben- Necip Fazıl
Adını
sıkça duyduğumuz, kitapları elden ele dolaşan son yüzyılın en iyi
şair ve ideologlarından birisi sayılan Necip Fazıl Kısakürek, kaleme aldığı eserin 1975
yılındaki takdimini şu cümlelerle yapmıştı: "Bu eser, dünyaya gelişimden bugüne kadar en hususî renkleri, çizgileri ve sesleriyle hayatımın hikâyesi ve asıl O'nu tanıdıktan sonra mânasını anlamaya başladığım vücut hikmetinin bende tecelli eden yakıcı ifadesidir. Bu bakımdan, kendilerini görünceye kadar malik olabildiğim birbuçuk esere nisbetle bugün 60 cildi aşan ve hepsini birden o nura borçlu bildiğim eserler arasında, şimdikini, baş köşeye oturtulması lâzım ve en mahrem iç ve dış iklimlere doğru bir belirtiş olarak takdim ederim."
O ve Ben- Necip Fazıl Adını sıkça duyduğumuz, kitapları elden ele dolaşan son yüzyılın en iyi şair ve ideologlarından birisi sayılan Necip Fazıl Kısakürek, kaleme aldığı eserin 1975 yılındaki takdimini şu cümlelerle yapmıştı: "Bu eser, dünyaya gelişimden bugüne kadar en hususî renkleri, çizgileri ve sesleriyle hayatımın hikâyesi ve asıl O'nu tanıdıktan sonra mânasını anlamaya başladığım vücut hikmetinin bende tecelli eden yakıcı ifadesidir. Bu bakımdan, kendilerini görünceye kadar malik olabildiğim birbuçuk esere nisbetle bugün 60 cildi aşan ve hepsini birden o nura borçlu bildiğim eserler arasında, şimdikini, baş köşeye oturtulması lâzım ve en mahrem iç ve dış iklimlere doğru bir belirtiş olarak takdim ederim."
Steve Jobs- Walter Isaacson
Hepimizin
çok yakından tanıdığı, elimizden düşürmediğimiz telefonların yaygınlaşmasına
neden olan Steve Jobs'ı anlatan bu kitap da oldukça ilginç bilgiler içeriyor.
Yazar Walter Isaacson, Steve Jobs kendisine ulaşıp biyografisini yazdırmak
istediğinde onu reddetti. Daha sonra Jobs'ın hastalığının ilerlemesi ve eşi Lourene
Jobs'ın da ısrarı üzerine kitabı yazmayı kabul eden Isaacson, eserde daha
önceden duyulmamış bilgilere de yer veriyor.
Steve Jobs- Walter Isaacson Hepimizin çok yakından tanıdığı, elimizden düşürmediğimiz telefonların yaygınlaşmasına neden olan Steve Jobs'ı anlatan bu kitap da oldukça ilginç bilgiler içeriyor. Yazar Walter Isaacson, Steve Jobs kendisine ulaşıp biyografisini yazdırmak istediğinde onu reddetti. Daha sonra Jobs'ın hastalığının ilerlemesi ve eşi Lourene Jobs'ın da ısrarı üzerine kitabı yazmayı kabul eden Isaacson, eserde daha önceden duyulmamış bilgilere de yer veriyor.
Elon Musk-Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde - Ashlee Vance
Son
yıllarda adını çokça duyduğumuz genç dahi Elon Musk'ı anlatan bu eser aylardır
en çok satılanlar listesinde bulunuyor. Yaptığı ve yapmak istedikleri ile
dünyayı bambaşka bir yere taşımayı hedefleyen Musk, gündemden kolay kolay
düşecek gibi de durmuyor. Kitabın yazarı Ashlee Vance, 300’e yakın insanla
konuşarak ve Elon Musk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı
ve ilham verici hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor.
Elon Musk-Tesla SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde - Ashlee Vance Son yıllarda adını çokça duyduğumuz genç dahi Elon Musk'ı anlatan bu eser aylardır en çok satılanlar listesinde bulunuyor. Yaptığı ve yapmak istedikleri ile dünyayı bambaşka bir yere taşımayı hedefleyen Musk, gündemden kolay kolay düşecek gibi de durmuyor. Kitabın yazarı Ashlee Vance, 300’e yakın insanla konuşarak ve Elon Musk ile 30 saatten fazla birebir görüşme yaparak bu çarpıcı ve ilham verici hayat hikâyesini okurlarla buluşturuyor.
Artık Biliyorum- Oprah Winfrey
Irkçılığın
hüküm sürdüğü 1954 yılının ABD'sinde yoksul bir madencinin siyahi bir evladı
olarak dünyaya gelen Oprah yıllar sonra aynı ülkenin en zengin ve sevilen
insanlarından birisi haline geldi. ABD tarihinin en çok izlenen televizyon
programlarına imza atan Winfrey'in kaleme aldığı ve yer yer hayat hikayelerini
de paylaştığı bu eser size de ilham kaynağı olabilecek niteliğiyle listemize
giriyor.
Artık Biliyorum- Oprah Winfrey Irkçılığın hüküm sürdüğü 1954 yılının ABD'sinde yoksul bir madencinin siyahi bir evladı olarak dünyaya gelen Oprah yıllar sonra aynı ülkenin en zengin ve sevilen insanlarından birisi haline geldi. ABD tarihinin en çok izlenen televizyon programlarına imza atan Winfrey'in kaleme aldığı ve yer yer hayat hikayelerini de paylaştığı bu eser size de ilham kaynağı olabilecek niteliğiyle listemize giriyor.
Bir Teyyarecinin Anıları- Vecihi Hürkuş
Hayatını
uçak sanayisine adayan ve bu uğurda defalarca batan Vecihi Hürkuş, anılarını
topladığı bu kitapta herkesin kendisine ders çıkarabileceği meselelerden
bahsediyor. Hayallerinden vazgeçmeyerek sadece onları gerçekleştirmek için
çalışan ve bu yüzden birçok kez başı belaya giren Hürkuş, Türk havacılık
tarihinin de önemli bir ismi olarak karşımıza çıkıyor.
Bir Teyyarecinin Anıları- Vecihi Hürkuş Hayatını uçak sanayisine adayan ve bu uğurda defalarca batan Vecihi Hürkuş, anılarını topladığı bu kitapta herkesin kendisine ders çıkarabileceği meselelerden bahsediyor. Hayallerinden vazgeçmeyerek sadece onları gerçekleştirmek için çalışan ve bu yüzden birçok kez başı belaya giren Hürkuş, Türk havacılık tarihinin de önemli bir ismi olarak karşımıza çıkıyor.
Bir Bilim Adamının Romanı- Oğuz Atay
Yıllardır kitapları en çok satanlar listesinden düşmeyen, birçok dizi ve filmde göndermeler yapılan önemli yazarlarımızdan Oğuz Atay, İTÜ'den hocası olan Prof. Dr. Mustafa İnan'ın hayatını kurgusal bir dille anlatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tavsiye edilen kitap, ülkemizden çıkmış bu parlak bilim insanının hayat hikayesini Oğuz Atay farkıyla bizlere sunuyor.
Bir Bilim Adamının Romanı- Oğuz Atay Yıllardır kitapları en çok satanlar listesinden düşmeyen, birçok dizi ve filmde göndermeler yapılan önemli yazarlarımızdan Oğuz Atay, İTÜ'den hocası olan Prof. Dr. Mustafa İnan'ın hayatını kurgusal bir dille anlatıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tavsiye edilen kitap, ülkemizden çıkmış bu parlak bilim insanının hayat hikayesini Oğuz Atay farkıyla bizlere sunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >