Dünyayı nükleer savaş korkusu sarmışken Kuzey Kore liderinin yaptığı şaşırttı

kim jong un
kim jong un

ABD ile Kuzey Kore yönetiminin arasındaki gerginliğin tüm dünyayı tedirgin etmesi Kuzey Kore’nin ilginç lideri Kim Jong-un'un umurunda bile değil. Sert çıkışlarıyla bilinen Kuzey Kore lideri Kim, hiçbir şey olmamışçasına 'güle oynaya' orduya gıda sağlayan bir çiftliği teftiş etti.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ülkenin lideri Kim Jong-un'un 22 Nisan'da Thaechon Çiftliği'ne yaptığı ziyaretin fotoğraflarını yayınladı. Ahır ve mezbahada inceleme yapan Kim çiftlikteki otomatik üretim sistemini övdü ve işçileri yüreklendirdi.

Sputnik'in haberine göre Kim, 'işçilerin yaptığı başarılı işlerin kendisini, halkın her zaman iyi besleneceği ve ülkenin her şartta ayakta kalacağı umudu ve gururuyla doldurduğunu' söyledi.

Kim 'parti kararıyla modern bir tesis kurmayı başaran Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma birliklerinin kahramanlığını' takdir ettiğini de sözlerine ekledi.
Kuzey Kore lideri Thaechon Çiftliği'ndeki işçilerin ileride ülkenin pilotları için çok daha fazla et üreteceğinden de emin olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore 15 Nisan'da ülkenin kurucu lideri Kim Il-sung'un 105. doğum günü vesilesiyle devasa bir askeri geçit töreni düzenlemiş ve kıtalararası balistik füzelerini sergilemişti.

17 Nisan'da Güney Kore'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Kuzey Kore'ye karşı 'her seçeneğin masada' olduğunu belirterek, "Stratejik sabır dönemi sona erdi" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >