Düşen jetin pilotu halen bulunamadı!

Kaptan pilot Beril Gebeş
Kaptan pilot Beril Gebeş

İran'da düşen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden Türk jetinin kaptan pilotu Beril Gebeş'in cansız bedenine hala ulaşılamadı. İran basını ise 2 ihtimal üzerinde durulduğunu açıkladı.

11 Mart'ta İran'da düşen ve 11 kişiye mezar olan jetin kaptan pilotu Beril Gebeş'in cansız bedenine hala ulaşılamadı.

Mina Başaran ile 7 arkadaşı ve 3 mürettebatı taşıyan özel jet, Birleşik Arap Emirlikleri'nden dönmek için havalanmıştı. Uçak, İran hava sahası üzerine geldiğinde henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. 11 genç kadın hayatını kaybetti. İlk etapta tüm cenazelere ulaşıldığı bilgisi verilmişti ancak olay yerinden toplanan DNA sonuçlarından 10 kişinin cenazesine ulaşıldığı anlaşıldı. Cenazeler geçen çarşamba günü Türkiye'ye getirildi. Askeri nakliye uçağında sadece bir kişinin cenazesi yoktu; kaptan pilot Beril Gebeş'in...

İran'da düşen jette 11 kişi hayatını kaybetti.
İran'da düşen jette 11 kişi hayatını kaybetti.
  • Kaza sonrası olay yerinde ve çevresinde yapılan incelemelerde Beril Gebeş'e ait hiçbir bulgu elde edilemedi.

Airport Haber internet sitesinin haberine göre, yetkililer iki ihtimal üzerinde duruyor.

  • Birincisi, pilotun uçak düşerken kırılan camdan fırlamış olması... Uçuş sırasında kokpit camından dışarı fırlama olayı daha önce de yaşandığı için bu olasılık diğer senaryolara göre biraz daha öncelik taşıyor.
  • İran basınına yansıyan bir diğer iddia ise Beril Gebeş'in cansız bedeninin uçakta çıkan yangın nedeniyle yanmış olma ihtimali. DNA için örnek bulunamaması da bu ihtimale bağlanıyor.

İran'da şu anda bir arama çalışması yapılmıyor. Soruşturmanın sonunda uçağın neden düştüğünü öğrenebileceğiz. Kara kutuları inceleyen ekipler, kokpit konuşmalarının olduğu ses kayıtlarına ulaşmış, ancak uçuş teknik verilerini içeren diğer kara kutuda hasar olduğu için veriler alınamamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >