Duygulandıran destek: Türkiye'nin Azerbaycan'a '2783 asker' göndermesinin sebebi belli oldu

Azerbaycan'da Zafer Geçidi Töreni
Azerbaycan'da Zafer Geçidi Töreni

Karabağ savaşından tarihi bir zaferle ayrılan Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bayram havası var. Caddeler ve sokakların bayraklarla süslendiği Bakü'de askeri geçit töreni düzenlendi. Azerbaycan'ın 2783 şehit verdiği savaşın ardından yapılan törende Türkiye 2783 askeriyle destek veriyor. Türkiye'nin bu desteği sosyal medyada büyük tebrik ve destek aldı.

Azerbaycan 28 yıl sonra öz topraklarına kavuşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Ermenistan'ın büyük bir yenilgiyle kaybettiği Karabağ Savaşı'nın ardından Azerbaycan işgal altındaki topraklarını geri aldı.

Savaşta kahramanlık gösteren askerlerden 3 bininin geçit yaptığı törende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve ekipmanlar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da geçit törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene onur konuğu olarak katıldı. Burada konuşma yapması öngörülen Erdoğan, İlham Aliyev'le askerlerin geçişini izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ zaferi kutlamasında konuştu. Erdoğan, Azerbaycan'ın 44 günlük destansı bir mücadele verdiğini söyledi.

"Azerbaycan destan yazmaya devam edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları da söyledi:

"Azerbaycan, kardeşim İlham Aliyev'in dirayetli liderliği altında inşallah destan yazmaya devam edecektir. Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor"

Törende konuşma yapan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ''Bu görüntü bizim dostluğumuzu gösteriyor. Türkiye Azerbaycan'a desteğini hiçbir zaman esirgemedi'' ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ Zaferi'ne ilişkin de, ''Topraklarımızı işgal eden Ermenistan gereken cevabı aldı. Şuşa kurtarıldıktan sonra düşmanın beli kırıldı'' dedi.

Sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı

Azerbaycan'ın Karabağ'da 2783 askerinin şehit olması sebebiyle Türk Ordusu'nun 2783 askerle törene katılacağı öğrenildi. Sosyal medyada da çok sayıda büyük tebrik ve destek aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >