Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

Arşiv
Arşiv

Düzce'de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Depremin ardından 4.3 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Yapılan ilk açıklamalara göre Düzce ve depremin hissedildiği illerde şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı.

Merkez üssü Düzce merkez olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre; saat 15.40'taki depremin derinliği 18.02 kilometre olarak belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,3 olarak duyurdu.

4.3 büyüklüğünde artçı deprem

Düzce'de 15:57'de de 4.3 büyüklüğünde bir artçı deprem kaydedildi.

AFAD ve Düzce Valisi'nden ilk açıklama

AFAD'dan yapılan açıklamada "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay da depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbarın kendilerine ulaşmadığını aktardı.

İçişleri Bakanı Soylu: Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Bakan Soylu, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

Düzce Belediye Başkanı: Kimse endişe etmesin

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de "Bize gelen kötü bir haber yok, inşallah bundan sonra da olmaz" dedi.

Düzce'nin 1999 depreminden sonra konut stoğunu yenileyen bir il olduğunu kaydeden Özlü, "Düzce'de yatay mimari esastır. Düzceli kardeşlerime soğuk kanlı olmalarını tavsiye ederim. Düzce deprem konusunda deneyimlidir. Soğuk kanlı olalım. Deprem konusunda hazırlıklı bir iliz. Kimse endişe etmesin" diye konuştu.

İstanbul da sallandı

Deprem başta İstanbul olmak üzere; Bursa, Sakarya, Eskişehir gibi çevre illerde de hissedildi.

'İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı'

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, korkutan sarsıntıyla ilgili "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı" açıklamasında bulundu.

  • 1999 Düzce depremi
  • 1999 Düzce Depremi, 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan deprem. 30 saniye süreyle etkili olan deprem, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna'dan da hissedildi.
  • Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nin açıklamasına göre, ölü sayısı 845, yaralı sayısı 4948, depremde hasar gören ve derhal yıkılması gereken bina sayısı 3395, yıkık ya da ağır hasarlı ev sayısı 12939, iş yeri sayısı ise 2450'dir. Depremden sonra Bolu'ya bağlı Düzce ilçesi, Türkiye'nin 81. ili oldu.
  • Düzce'deki aktif fay hatları hangileri?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >