EA Sports eWorld Cup 2018'i duyurdu

e-spor.
e-spor.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan EA, şimdiye kadar yapılmış yapılacak en büyük e-spor turnuvası olacak olan FIFA eWorld Cup 2018'i duyurdu.

E-spordaki gelişim, birçok kişinin ilgisini çekecek seviyelere gelmişken büyük oyun şirketleri de bu gelişimden habersiz olmadığını göstermek istiyor. Türkiye'de de çok sayıda spor kulübü bu konuya eğilmeyi ihmal etmezken dünyanın en fazla oyuncu tarafından tercih edilen konsol oyunlarından olan FIFA da e-spora kayıtsız kalmadı. EA ile birlikte FIFA, eWorld Cup 2018'i düzenleyeceklerini ilan etti. Tarihin en büyük e-spor turnuvasına katılmak için, mevcut takımlar ve profesyonel oyuncular eleme turnuvalarına yakın zaman içerisinde başlayacak. 3 Kasım'da başlayacak olan eleme turnuvaları 2018 yılının Temmuz ayına kadar sürecek.

EA ve FIFA, eleme sezonunun bitmesinin ardından oyunda yer alan en üst düzey 128 oyuncusunu, (PlayStation 4 ve Xbox One arasında paylaştırılmış) FIFA 18 Global Series Playoff'larla daraltacak. 32 farklı yarışmacı FIFA eWorld Cup 2018'de yarışma hakkı kazanacak ve şampiyon olarak ilan edilecek. Türkiye'den yarışmaya katılma seviyesi merakla bekleniyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >