Ebeveynler dikkat! Her gün bilgisayar oynuyordu, bakın ne oldu

Bilgisayar oyunu
Bilgisayar oyunu

Her gün 9 saat bilgisayar oynayan çocuğa, bakın ne oldu!

Filipinler'de yaşayan 6 yaşındaki bir çocuk, uzun saatler boyunca bilgisayar oyunu oynadıktan hastalandı. Oyun oynamayı bıraktıktan haftalar sonra bile her 20 dakikada bir gözü seğiren çocuk, gözlerini kırpıyor ve dudakları istemsizce titriyor. Doktorlar yaşananların sebebi olarak çocuğun uzun saatler oyun oynaması gösterirken, duruma bir çözüm bulamıyor.

Aman dikkat!
Filipinler’in Nueva Ecija bölgesinde yaşayan John Nathan Lising, uzun saatler boyunca bilgisayar oyunu oynadıktan sonra, ciddi bir rahatsızlıkla karşı karşıya geldi.

 Aylar boyunca her gün 9 saat bilgisayar oyunu oynayan 6 yaşındaki John’un yüzünde tik oluştu. Her gün ekran başına oturan çocuğun yüzünde ve vücudunda istemsiz hareketler oluşurken doktorlar da bu duruma bir çare bulamadı.


Tiklerin geçmesi için dinlenmesi gerekiyor doktorlar, “Her gün her 20 dakikada bir çocuk kriz geçiriyor. Yüzü ve vücudu seğiriyor. Dudakları sürekli titriyor” açıklamasını yaptı. Yetkililer kontrol çalışmasının devam ettiğini açıklarken ailesi bu durumu uluslararası basına açıkladı.


MailOnline'nin haberine göre, John’un babası Edgar, “Oğlum her zaman sağlıklıydı ve hiçbir sağlık problemi yoktu. Fakat bu tikler ve titremeler 23 Haziran’da başladı. Şu an tikler durmuyor. Bunun sebebi olarak oğlumun saatler boyunca akıllı telefon ve tabletlerde oyun oynamasının olduğunu tahmin ediyorum” dedi.
Beyin tomografisi ve genel sağlık kontrolünden geçen çocuğun sağlık durumunun gerçekten de iyi olduğu ifade edildi. Doktorlar tiklerin geçmesi için çocuğun dinlenmesi gerektiğini açıkladı.
Aman dikkat! Filipinler’in Nueva Ecija bölgesinde yaşayan John Nathan Lising, uzun saatler boyunca bilgisayar oyunu oynadıktan sonra, ciddi bir rahatsızlıkla karşı karşıya geldi. Aylar boyunca her gün 9 saat bilgisayar oyunu oynayan 6 yaşındaki John’un yüzünde tik oluştu. Her gün ekran başına oturan çocuğun yüzünde ve vücudunda istemsiz hareketler oluşurken doktorlar da bu duruma bir çare bulamadı. Tiklerin geçmesi için dinlenmesi gerekiyor doktorlar, “Her gün her 20 dakikada bir çocuk kriz geçiriyor. Yüzü ve vücudu seğiriyor. Dudakları sürekli titriyor” açıklamasını yaptı. Yetkililer kontrol çalışmasının devam ettiğini açıklarken ailesi bu durumu uluslararası basına açıkladı. MailOnline'nin haberine göre, John’un babası Edgar, “Oğlum her zaman sağlıklıydı ve hiçbir sağlık problemi yoktu. Fakat bu tikler ve titremeler 23 Haziran’da başladı. Şu an tikler durmuyor. Bunun sebebi olarak oğlumun saatler boyunca akıllı telefon ve tabletlerde oyun oynamasının olduğunu tahmin ediyorum” dedi. Beyin tomografisi ve genel sağlık kontrolünden geçen çocuğun sağlık durumunun gerçekten de iyi olduğu ifade edildi. Doktorlar tiklerin geçmesi için çocuğun dinlenmesi gerektiğini açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >