Ebru Gündeş'in hapsi istenilen dava sonuçlandı

Ebru Gündeş uzun süre O Ses Türkiye jüriliği yapmıştır.
Ebru Gündeş uzun süre O Ses Türkiye jüriliği yapmıştır.

Şarkıcı Ebru Gündeş'e Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle dava açılmıştı. 3 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Gündeş'in davası sonuçlandı. Şarkıcı davadan beraat etti.

Son zamanlarda hamilelik iddialarıyla gündeme gelen şarkıcı Ebru Gündeş'e, Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı gerekçesiyle hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Ayrıca tadilatı yapan Hakkı Süha Gökdemir'in yargılandığı davada karar çıktı.

Ebru Gündeş'in savunması alındı

Celse arasında sanık Ebru Gündeş'in mazeretine istinaden resen ara celse açılarak ek savunması alındı. Şarkıcının avukatı esasa ilişkin son savunmasıyla, savunmasının ekinde müvekkilinin suça konu olduğu iddia edilen yapıdaki tadilat tarihinde çalıştığı yerlerin ve sahne programlarının sundu.

Ebru Gündeş'in tadilat sırasında şehir dışında yoğun konser programı olduğunu ve hamilelik sürecinde olduğu söyleyen Gündeş'in avukatı Begüm Gürel, "Bir dönemde ise hamilelik sürecindeydi, hamileliği sıkıntılı geçirdi. Bundan sonra yoğun programına devam etti. Yapılardaki tadilat ve tamiratlarla ilgili müvekkilimin hiçbir emir ve talimatı olmamıştır" dedi.

Dava açılan yalı.
Dava açılan yalı.

Krediyi Ebru Gündeş çekmiş

Reza Zarrab'a kredi çıkmadığı için Gündeş'in kredi çektiğini söyleyen Avukat Gürel, "Parsellerden birinin müvekkilim adına kayıtlı olmasının tek sebebi o dönemde eşi Rıza Sarraf adına bankadan iki kredi çıkmamasıydı. Bu nedenle kredilerden biri müvekkilim adına çekilip, kredinin bitmesinin hemen ardından parsel Rıza Sarraf adına devredilmiştir. Müvekkilim sadece satın alındığı gün ve satın alındığı gün bu yeri görmüştür. 2863 sayılı yasa ile ilgili hem kadın hem koca hakkında ayrı ayrı dava açılması mümkün değildir" diyerek müvekkilinin beraatını istedi.

Son sözü sorulan sanık Hakkı Süha Gökdemir, "Benim suçum yok" dedi.

Beraat etti

  • Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, Ebru Gündeş açısından suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir'in Reza Zarrab adına olan yalıdaki tadilata ilişkin beraatına karar verilirken, Gündeş adına olan yalıdaki tadilatta imzası olduğundan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına ve 80 TL adli para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası 5 yıl süreyle ertelendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >