Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı ne zaman ve nasıl yapılacak?

Arşiv
Arşiv

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, İstanbul ve Ankara'da ücretsiz maske dağıtımının bugünden itibaren başladığını belirterek "Sağlık Bakanlığı 20-65 yaş arası vatandaşın telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek" dedi.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Sarıalioğlu, maske dağıtımının bugünden itibaren başladığını duyurdu.

Ücretsiz maske nasıl alınacak?

Sağlık Bakanlığı'nın üç büyük dağıtım kanalına maske sevkiyatını tamamlamak üzere olduğunu belirten Sarıalioğlu, "İstanbul Ecza Koop. Selçuk Ecza ve Allians Ecza'ya sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak.

İstanbullulara gönderilen mesajlar
İstanbullulara gönderilen mesajlar
  • Bu üç depoya sevkiyat tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı 20-65 yaş arası vatandaşın telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek. Bugünden itibaren eczanelerden vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı başlayacak. 10 gün için kişi başı 5 maske. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.

Sarıalioğlu, Ankara'daki dağıtım kanallarına da bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından maskelerin ulaştırılacağını ve ardından da vatandaşa eczaneden dağıtıma başlanacağını söyledi. Sonra da diğer şehirlerde dağıtım yapılacak.

Eczanede koronavirüs testi yapılır mı?

Sarıalioğlu, "Testlerin eczanelerde yapılması ya da kişilerin testleri temin ederek kendi kendine yapması doğru yöntem değil. Tüm bilgiler devlet tarafından toplanmalı. En önemlisi test sonucundaki pozitif devletle paylaşılması ve vakanın etrafının izole edilmesi. Bu nedenle koronavirüs testinin mutlaka hastanede, Sağlık Bakanlığı denetiminde yapılması gerekli. Eczanede ya da başka bir yerde test olmaz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >