Elazığ'da korkutan deprem: Çevre illerden de hissedildi

Elazığ'da 4.9 büyüklüğünde deprem oldu
Elazığ'da 4.9 büyüklüğünde deprem oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 10.02'de AFAD verilerine göre 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem aynı zamanda Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır illerinde de hissedildi. 4.9 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 10 dakika sonda 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.02'de merkez üssü Sivrice olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 5.1 olarak açıkladı. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çevre illerden de hissedildi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin derinliği de 3.8 km. Deprem Bingöl, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Tunceli gibi illerde de hissedildi.

4 artçı deprem daha meydana geldi

Elazığ'ın Sivrici ilçesinde, Richter ölçeğine göre, saat 10.02'de meydana gelen 4.9'luk depremin ardından saat 10.09'da 2.6, saat 10.11'de 3.8, saat 10.16'da 1.7 ve saat 10.23'te 3.5 büyüklüğünde 4 deprem daha oldu.

Eğitime 1 gün ara verdildi

Paniğe neden olan depremle birlikte Elazığ ve ilçelerinde vatandaşlar dışarı çıktı, Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, ilçede bazı okullarda öğrenciler okulun bahçesine çıkarıldı. Ayrıca, deprem nedeni ile il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Elazığ Valisi'nden açıklama

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım depremin ardından yaptığı ilk açıklamada herhangi bir olumsuz durumun olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bütün ekipleri sevk ettik. AFAD, Kızılay, Jandarma sahadalar. Hiçbir olumsuzluk yok çok şükür. Daha önce 5,2 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bazı hasarlar olmuştu. Muhtarlarla arkadaşlarımız irtibat halinde, ben de bölgeye geçiyorum.

Bu tür depremlerden sonra her zaman artçılar olur. Vatandaşımız sakin olsun. Bütün ekiplerimizi yönlendirdik, köylere geçiyorlar. Merkezde bir sıkıntımız yok. Bütün tedbirleri aldık, gelişmeleri takip ediyoruz."


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >