Elon Musk dünyanın en büyük pilini kuruyor

Elon Musk yenilenebilir enerji
Elon Musk yenilenebilir enerji

Yenilenebilir enerji denince akla gelen ilk isimlerden olan Elon Musk, yine çılgınca bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Yenilenebilir enerji kullanımı konusunun üzerine ciddi manada düşen Elon Musk’ın ortaya koyduğu projeler bitmek bilmiyor. İnsanlığın kullanabilmesi için önemli çalışmalara imza atan teknolojinin dahi çocuğu, Tesla markası ile pazara girmeden önce çeşitli projeler geliştirerek teknolojini desteklemeyi unutmuyor.

Şimdi ise araçlarını piyasa sürmeden önce Güney Avustralya‘da dünyanın en büyük pilini kuruyor. Hayata geçirmeyi planladığı devasa lityum-iyon batarya projesi ile yenilenebilir enerjiyi depolayarak halkın kullanımına sunacak.

Elon, kurmayı planladığı devasa bataryayı doldurabilmek için ise rüzgar çiftliği kullanmayı planlıyor.
Elon, kurmayı planladığı devasa bataryayı doldurabilmek için ise rüzgar çiftliği kullanmayı planlıyor.

Fransa merkezli yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışmalar yapan Neoen ile çalışacak olan Musk, söz konusu pili Aralık 2017 yani 100 gün içerisinde aktif olarak çalıştırmayı planlıyor. Yaklaşık 30 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte üretilecek devasa pilin alt yapısını ücretsiz olarak sağlayacak.

Dünyanın en pahalı batarya sistemini kuracak olan Elon Musk, şayet projeyi zamanında kuramazsa 50 milyon dolar zarara uğrayacağını belirtmekte de fayda var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >