Elon Musk, üretiminde aksaklık yaşanan Model 3'ün montaj görüntülerini paylaştı

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Temmuz ayında tanıtılan Tesla’nın son elektriklisi Model 3’ün fabrika görüntüleri şirketin CEO’su Elon Musk tarafından Instagram’da paylaşıldı.

Elon Musk, kendi kişisel Instagram hesabı üzerinden Tesla Model 3’ün montaj hattının bir videosunu takipçileriyle paylaştı. Görüntülerde Tesla’nın Fremont merkezinde, bu yılın üçüncü çeyreğinde sevkiyatına başlanan Model 3’ün metal gövdesinde çalışan otomatik robotlar görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde, 1500 adet üretim hedefi olmasına rağmen 260 adet üretilebilen Model 3’ün üretim aşamasında sorunlar olduğu duyurulmuştu. Üretim hedeflerinin yarısına bile ulaşamayan firma, bu haberlerin ardından haftaya değer kaybederek başlamıştı.

Tesla işçilerinin ekstra güç sarf ettiği iddiası

Wall Street Journal’ın, Tesla işçilerinin üretimde aksaklıklar olduğu için Model 3’de ekstra güç sarf etmek zorunda kaldığını yazmasından iki gün sonra böyle bir videonun gelmesi Elon Musk’ın haberlerden rahatsız olduğu anlamına geliyor.

''Halen üretim rampasının başlangıcındayız''

Business Insider’a konuyla alakalı mail atan bir Tesla yetkilisi bu iddiaları reddederek şunları söyledi: ‘’Halen üretim rampasının başlangıcındayız, Model 3 üretim hattına kuruluyor ve her geçen gün otomasyonda artış söz konusu.

The Model 3 body line slowed down to 1/10th speed

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >