Elon Musk'ın dünyayı değiştirme planı: '80 saat çalışalım'

Elon Musk çalışmaya doymuyor.

Dünyanın ‘en çok polemik oluşturan’ teknoloji figürü olarak tanımlayabileceğimiz Elon Musk, tartışma oluşturacak açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Elon Musk, ‘dünyayı değiştirmek’ için haftada 80-100 saat çalışmak gerektiğini iddia etti…

Tesla ve SpaceX’in başında yaptıklarıyla dünya teknoloji tarihine damga vuran Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kamuoyu oluşturmayı da başarıyor. Elon Musk’ın Twitter şovlarına son ekleme ‘dünyayı değiştirme amacı’ üzerinden yapıldı. Güney Afrika doğumlu iş adamı, optimum çalışma saatleri hakkındaki tahminini sıraladı.

Elon Musk gerçek bir 'işkolik' olarak tanımlanıyor.
Elon Musk gerçek bir 'işkolik' olarak tanımlanıyor.

‘Dünyayı değiştirmek için kaç saat çalışmalıyız?’

Elon Musk, ‘Çalışmanın daha kolay olduğu yerler de var, ancak kimse dünyayı haftada 40 saat çalışarak değiştirmedi’ diyerek kendi şirketi ve tüm dünya için ‘az çalışıyoruz’ imasında bulundu. Son zamanlarda çalışanlarını biraz fazla zorladığı ve kötü çalışma şartlarının iyice kötüleştiği iddiaları ile savaşan Musk için bu açıklama çok da şaşırtıcı değil. Twitter’da bir kullanıcı tarafından sorulan ‘Dünyayı değiştirmek için kaç saat çalışmak gerekir?’ sorusunu Musk, 80 ile 100 saat arasında olduğu şeklinde cevapladı. Musk’a göre 80 saatten sonrasında acı katlanarak artıyor.

Elon Musk, Tesla Model 3'ün üretim sürecinde haftada 120 saat çalıştığını açıkladı.
Elon Musk, Tesla Model 3'ün üretim sürecinde haftada 120 saat çalıştığını açıkladı.

Musk ‘120 saat’ çalışıyordu

Musk daha önce, Tesla Model 3’ün çıktığı dönemde kendisinin haftada 120 saat çalıştığını, diğer çalışanların da haftada 100 saati bulduğunu söylemişti. Konuyla ilgili iletişime geçilen Tesla çalışanlarından bazıları işin fazla olduğunu söylerken, bazıları bu durumdan keyif aldıklarını açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >