Emlakçılar Odası Başkanı'ndan 'ev arkadaşı' uyarısı: Evden çıkarılabilirsiniz

Arşiv
Arşiv

Salgın, arz talep dengesinin bozulması, yabancı etkisi... Bu nedenler başta olmak üzere birçok ilde ev kiralarında ciddi artış yaşandı. Hal böyle olunca megakentte özellikle öğrenciler, tek başına karşılamakta zorlandıkları kira miktarını bölüşmek için ev arkadaşı arama başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bu durum karşısında uyarıda bulundu. Evde kalacak kişi sayısına göre kiralarda artış olabileceğine dikkati çeken Aşa, "Ev sahibi evinde kontratta belirtilen dışında kişilerin yaşadığını öğrendiği taktirde mahkeme yoluyla kiracıları tahliye ettirebilir" dedi.

Ev kiralarının fiyatları yükselince birçok kişi ilanla ev arkadaşı aramaya başladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bu durum karşısında uyarıda bulundu.

Genelde kira sözleşmelerinde evde kaç kişi yaşayacağına yönelik bilgilerin yer aldığını söyleyen Aşa, ''Genelde bizzat muhatap olunacak kişilere kiracı olarak bakıyoruz. Bir kişi evi tutuyor ev sahibinin bilgisi doğrultusunda yanında 3 kişi kalıyor. Fakat kiracı gittiği zaman ev sahibi, kiracının ev arkadaşını muhatap alamıyor. Eskiden işgalci durumuna bile düşüyorlardı" dedi.

"Mal sahibinin haberi olmadan ev arkadaşı alınamaz"

Aşa ev sahiplerinin kiracı sayısında göre kira tespit ettiğini belirtti.

"Üç kişi kalacaksanız şu fiyat iki kişi kalacaksanız bu fiyat diyebiliyor. Bunun dışında suistimal eden kiracılarda var. Kiracı odasını kiraya veriyor'' diyen Aşa, bu durum son zamanlarda daha da yaygınlaştığını açıkladı.

Aşa, ''Ev sahibi ile konuşulup muvafakat alınıp bu ev başka biriyle paylaşılabilir ibresi konulmalıdır. Bu yok ise kanunen kişi muhatap alınarak bir başka kişiye devir veya ciro edilemez" diye konuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >