Emzik deyip geçmeyin, bebeklerin de tarzları var

Huysuz bebeklerinizi sakinleştirmenin en iyi yollarından biridir emzik. Emziğin birçok yararının yanı sıra zararları da bulunuyor. Ancak ne olursa olsun hem bebeklerin hem de emziklerin tarzları var.

Huysuz bebeklerinizi sakinleştirmenin en iyi yollarından biridir emzik. Bebeklerde emzik kullanımı, olumlu ya da olumsuz pek çok sonuç doğursa da; neredeyse her anne bebeği için bir dönem de olsa emzik tercih ediyor. Anlayacağınız hem bebeklerin hem annelerin kurtarıcısı emzik kullanımı, kaçınılmaz görünüyor. Emzik deyip geçmeyin; her emziğin bir tarzı var. Peki, siz bebeğinizin emziğini neye göre tercih ediyorsunuz?




İlk örnekleri Mısır’da

                                    Emzik çok uzun yıllardır kullanılan bir bebek gerecidir. Emziğin ilk örneklerinin binlerce yıl öncesinde Mısır'da kullanıldığı yapılan çalışmalarla ortaya çıkmıştır.
İlk örnekleri Mısır’da Emzik çok uzun yıllardır kullanılan bir bebek gerecidir. Emziğin ilk örneklerinin binlerce yıl öncesinde Mısır'da kullanıldığı yapılan çalışmalarla ortaya çıkmıştır.
1949’da üretildi

                                    1949 yılında diş hekimleri Wilhelm Balters ve Adolf Müller bebekler için ilk uygun emziği üretti.
1949’da üretildi 1949 yılında diş hekimleri Wilhelm Balters ve Adolf Müller bebekler için ilk uygun emziği üretti.
İkiye ayrılıyor

                                    Emzikler damaklı ve damaksız olmak üzere ikiye ayrılıyor.
İkiye ayrılıyor Emzikler damaklı ve damaksız olmak üzere ikiye ayrılıyor.
Silikon emzikler daha sağlıklı

                                    Emzikler silikon ve kauçuktan üretiliyor. Uzmanlar, bebeklerin diş gelişimini olumsuz etkilememesi için silikon emzikleri öneriyor.
Silikon emzikler daha sağlıklı Emzikler silikon ve kauçuktan üretiliyor. Uzmanlar, bebeklerin diş gelişimini olumsuz etkilememesi için silikon emzikleri öneriyor.
Özgüven kazanmaya çalışıyorlar

                                    Bebekler sürekli olarak ağızlarına bir şeyler götürür. Bebekler böylelikle çevrelerini tanırlar. Aynı zamanda bebekler emme refleksiyle özgüven kazanmaya çalışırlar.
Özgüven kazanmaya çalışıyorlar Bebekler sürekli olarak ağızlarına bir şeyler götürür. Bebekler böylelikle çevrelerini tanırlar. Aynı zamanda bebekler emme refleksiyle özgüven kazanmaya çalışırlar.
Sürekli bir şeyleri ağızlarına götürürler

                                    Bebeklerin sürekli olarak etrafında bulunan cisimleri ağızlarına sokmalarındansa, onlara ait hijyenik emzikleri emmeleri daha doğru olabilir.
Sürekli bir şeyleri ağızlarına götürürler Bebeklerin sürekli olarak etrafında bulunan cisimleri ağızlarına sokmalarındansa, onlara ait hijyenik emzikleri emmeleri daha doğru olabilir.
Emzik sakinleştiriyor

                                    Bazı bebekler emziği yalnızca uykuya dalarken kullanıyor. Gün boyu emzik kullanmayan bebek, uyku aşamasında emzik sayesinde sakinleşiyor.
Emzik sakinleştiriyor Bazı bebekler emziği yalnızca uykuya dalarken kullanıyor. Gün boyu emzik kullanmayan bebek, uyku aşamasında emzik sayesinde sakinleşiyor.
Diş sağlığını olumsuz etkileyebilir

                                    Emziğin özellikle diş sağlığı için ciddi zararları da bulunuyor. Uzun süre emzik kullanan bebeklerin damak ve diş yapısında bozukluklar görülebiliyor.
Diş sağlığını olumsuz etkileyebilir Emziğin özellikle diş sağlığı için ciddi zararları da bulunuyor. Uzun süre emzik kullanan bebeklerin damak ve diş yapısında bozukluklar görülebiliyor.
Kulak sorunları yaşanabilir

                                    Emzik kullanan bebeklerde, kullanmayanlara oranda boğaz ve kulak sorunları daha çok yaşanıyor.
Kulak sorunları yaşanabilir Emzik kullanan bebeklerde, kullanmayanlara oranda boğaz ve kulak sorunları daha çok yaşanıyor.
Uyurken ağızlarından çıkarılmalı

                                    Bebeklerin güvenliği için emzik, bebek uyuduğunda ağzında alınmalı. Aksi durumlarda istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.
Uyurken ağızlarından çıkarılmalı Bebeklerin güvenliği için emzik, bebek uyuduğunda ağzında alınmalı. Aksi durumlarda istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.
Hijyene önem verin

                                    Bebeğinizin emziğini her defasında yıkamayı ihmal etmeyin. Hijyenik olmayan emzikler bebeğinizin hasta olmasına neden olabilir.
Hijyene önem verin Bebeğinizin emziğini her defasında yıkamayı ihmal etmeyin. Hijyenik olmayan emzikler bebeğinizin hasta olmasına neden olabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >