Endonezya'da kaybolan yolcu uçağının denize düştüğü kesinleşti

Arşiv
Arşiv

Endonezya'da iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı kalkıştan 4 dakika sonra ciddi bir irtifa kaybı yaşadı ve kısa süre sonra kule ile irtibatı kesildi. İçinde 59 kişinin bulunduğu uçağın düştüğü kesinleşti.

Endonezya'da Cakarta-Pontianak seferini yapan ve Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağıyla irtibatın kesildiği ve radardan kaybolduğu belirtildi.

Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının kalkışından 4 dakika sonra çok ciddi irtifa kaybettiği belirtildi.

CNBC Endonezya'ya göre uçak, Soekarno-Hatta Havaalanı'ndan kalktıktan birkaç dakika sonra yerel saatle 14.40'ta ortadan kayboldu.

Enkazdan ilk görüntüler
Enkazdan ilk görüntüler

10 bin feet'ten 250 feet'e düştü

Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati, yaptığı açıklamada, Sriwijaya Havayolları’na ait "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağı ile irtibatın sağlanamadığını aktardı.

Sriwijaya Hava Yolları ise yaptığı açıklamada, herhangi bir açıklama yapmadan önce uçuşla ilgili daha ayrıntılı bilgi toplamaya çalıştıklarını söyledi.

Enkazdan ilk görüntüler
Enkazdan ilk görüntüler

Flightradar24'ün verilere göre, havalandıktan dört dakika sonra 10 bin feet'e çıkan uçak, 60 saniye içinde 250 feet'e kadar düştü. Ardından uçaktan gelen veri akışı kesildi.

Endonezya'nın Republika gazetesinin bildirdiğine göre, uçakta beş çocuk ve bir bebek olmak üzere 59 yolcu vardı. Uçağın 26 yıllık olduğu ileri sürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >