Erdoğan'dan dünyaya mesaj: Siz ne derseniz deyin başladığımız işi bitireceğiz

Erdoğan: Amacımız, Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir.
Erdoğan: Amacımız, Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili "Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili önemli noktalara değindi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerini temizleyip gerçek sahiplerine teslim etmek istiyoruz"

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın yan unsurları durumdaki PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve gerçek sahiplerine teslim etmek istiyoruz. El Bab'da yaptık. DEAŞ'tan temizledik. 3 bin 500 DEAŞ'lıyı temizledik. Cerablus'ta şimdi türkler mi var, gerçek sahipleri var. Avrupa, Arap Ligi bunları görmüyor mu? Bu Arap Ligi Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar değil mi? Şimdi bu operasyon nedeniyle Suriye'yi yeniden Arap Ligi'ne almayı planlıyor.

"Terör örgütüne 30 bin TIR silah yrdımı yaptılar"

DEAŞ ile mücadele bahanesiyle soykırımcı bir terör örgütünün 30 bin TIR silah yardımıyla donatıldığını gördük. Bütün bunlar dünyanın gözü önünde oldu. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan ekonomik yaptırımlara kadar her türlü tehditle karşı karşıya kaldık.

  • Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye'nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Bab'da yaptık 3 bin 500 terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdik. Dünya bunu görmüyor.

"Terör örgütlerini NATO'ya aldınız da haberim mi yok?"

Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ey Arap Birliği sen bunu görmüyor musun? Türkiye NATO'nun üyesi mi? Üyesi… Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi. Dün basın toplantısında onu söyledim. Dedim 'Siz bu terör örgütlerini NATO'ya aldınız da benim mi haberim olmadı.' Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir.?

"Attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz"

  • Orada kimin resimleri var? Terörist başının resimleri var. İşte ispat bunlar, hala onlar PKK değil diyor. Siz inadına bunu yapıyorsunuz. Niye güçlenen bir Türkiye'ye karşı bu adımı atıyorsunuz. İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >