Erdoğan'dan Münbiç mesajı: Kararımızı uygulama aşamasındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: terör örgütleri Münbiç'i boşaltmalı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: terör örgütleri Münbiç'i boşaltmalı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 7. Zirvesi dolayısıyla Azerbaycan'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili "Münbiç konusunda şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Terör örgütleri Münbiç'i boşaltmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi dolayısıyla Azerbaycan'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Esad Güçlerinin Münbiç'e gireceği iddialarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç kararımızı uygulama aşamasındayız. ABD ile mutabakatımızda 90 gün içinde terör örgütleri Mümbiç'i boşaltacaklardı seneyi devirdik Mümbiç boşaltılmalı" açıklamasında bulundu

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kobani'de sıkıntı olmayacağa benziyor"

  • Birçok dedikodular var. Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Amerika ile Mümbiç konusundaki karşılıklık mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Mümbiç'i boşaltacaklardı seneyi devirdik Mümbiç boşaltılmalı.

Yabancı basının manipülasyon iddiası

Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. 600'ün üzerinde havan topunun atılmış olduğu bizim topraklara bunların kör olması anlaşılır gibi değil. Gerçekleri karartmak mümkün değil. Şu anda ortada şehitlerimiz var. Bu havan topları neticesinde yaralı olanlar evlerini boşaltanlar var. Bunlar istediği kadar hedef saptırsınlar bu gerçekleri halkımız görüyor. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

"Terör örgütüyle savaş olmaz mücadele olur"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >