Ericsson, İstanbul'a yeni bir yapay zekâ merkezi kuruyor

Ericsson
Ericsson

Türkiye'de daha çok telefonlarıyla bilinen Ericsson, İstanbul'a yepyeni bir yapay zekâ ve otomasyon merkezi kurma kararı aldı.

Daha çok yeni nesil teknolojilerin geliştirileceği bu merkezde, servis sağlayıcıların dijital planlamalarını tasarlamaları konusunda fayda sağlanacak.

Ülkemizde birçok kişinin eski telefonlarıyla tanıdığı Ericsson, aslında dünya genelinde teknolojileri ve telekomünikasyon altyapı hizmetleri veriyor. İsveç merkezli şirket, Türkiye'de yaklaşık 130 senedir varlığını sürdürüyor ve yatırımlarına devam ediyor. Son olarak ülkemize Araştırma ve Geliştirme faaliyetleri için yepyeni bir merkez daha kuruyor.

Ericsson'un yeni merkezi tamamen yapay zekâ ve otomasyona odaklanıyor.
Ericsson'un yeni merkezi tamamen yapay zekâ ve otomasyona odaklanıyor.

Daha çok yapay zekâ ve otomasyon konusunda çalışacak olan bu merkezin yeni nesil teknolojilere odaklanacağı özellikle belirtiliyor. Şirketin ayrıca Uygulama, Geliştirme ve Bakım portföyünü geliştirmek için çalışmalara tam gaz devam ettiğini de ifade etmek gerekiyor.

İstanbul'a açılacak yeni merkezde özellikle yapay zekâ desteğiyle birlikte servis sağlayıcıların dijital planlamalarının ayrıntılı şekilde tasarlayabilmesi konusunda fayda sağlanacak. Yani bu da arka planda çok farklı şirketlere destek verileceği anlamına geliyor.

Konuyla alakalı olarak Ericsson Genel Müdürü Işıl Yalçın'ın açıklaması şöyle:

  • Dijital dönüşümden geçen servis sağlayıcılar, yeni hizmetleri pazara ilk sunan ve ihtiyaç duyulan çevikliğe ulaşmak için giderek daha fazla yapay zeka ve otomasyona yöneliyor. Ericsson olarak yeni merkezimizin kurulmasıyla birlikte ekosistemimizi daha da geliştirecek, sadece Türkiye'de günümüzün teknolojik ortamında ihtiyaç duydukları araçlara Türk mühendislerimizle destek olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >